Alkukesän reissusuunnitelmia

Eilen oli ensimmäinen oikeasti lämmin päivä, jonka myötä ajatukset karkasivat väkisinkin kesätunnelmiin. Tänä kesänä en ole suuntaamassa minnekään Suomea ja naapurimaita kauemmas erään elokuussa tapahtuvan Portugaliin muuton takia, mutta ajattelin silti kertoa parista reissusta, jotka tähän kesän korvalle on suunnitteilla. Täältä ihan läheltäkin löytyy nimittäin kaikenlaista kokemisen arvoista.

kesä15 kesä7
kesä6

Vaellusreissu Etelä-Viroon

Lähdemme parin viikon päästä hyvän ystäväni kanssa viikoksi etelänaapuria koluamaan. Matka alkaa tietysti Tallinnasta, mistä poistumme jollekin leirintäalueelle yöksi ja jatkamme heti aamulla matkaa kohti etelää, mitenkäs muutenkaan kuin peukalokyydillä. Päämääränä on Võrun seutu, missä haluamme tehdä muutaman päivän vaelluksen. Suunnitelmana on käydä katsomassa ainakin Härman hiekkakivitörmiä Piusa-joen rannalla, kävellä pitkin Hinnin kanjonia Haanjan luonnonsuojelualueella sekä kiivetä Viron ja samalla koko Baltian korkeimmalle kohdalle Suur Munamäelle. Seudulta löytyy myös Viron syvin järvi, joten kaikenlaista superlatiivein varustettua korkeinta ja syvintä luontokohdetta olisi tiedossa! Olen itseasiassa alakouluikäisenä Virossa asuessani käynyt leirikoulussa Võrussa ja Härman hiekkakivikallioilla, mutta parhaiten reissulta on muistiini piirtynyt se paikka, jossa yövyimme ja sammakoiden kurnutus öisellä lammella.

Jos aikaa riittää, niin minua kiinnostaisi käydä myös Rummun vanhalla kaivoslammella. Se on tietysti aivan eri suunnassa, mutta kuitenkin lähellä Tallinnaa. Katsotaan, mihin päädytään!

kesä1
kesä4 kesä2
kesä5

Liftauskilpailu Hitchball 4000

Toinen alkukesän odotettu reissu on viikonlopun mittainen Hitchball 4000 -liftauskilpailu, jossa liftataan pitkin Suomea ja naapurimaita keräten pisteitä erilaisilla kulttuurillisesti ja historiallisesti arvokkailla rasteilla. Tehtävinä on esimerkiksi ottaa selfie aidon Pihtiputaan mummon kanssa tai käydä katsomassa maailman suurinta poroa Jounin Kaupassa Äkäslompolossa. Saamme Virosta hyvää harjoitusta kisaa varten, jotta olemme sitten terävimmässä liftauskunnossa kun kisa starttaa Helsingin Oopperatalolta perjantaina 2.6. Kilpailijoilla on mukana GPS-seurantalaitteet, joten etenemistämme pääsee seuraamaan reaaliajassa ja päivitämme tien päältä myös ahkerasti somea. Meidän tiimin nimeksi valikoitui Team Surikaatti, ja somepäivitykset ilmestyvät ainakin meidän Facebook-sivulla. Ennen kilpailua päivittelemme sinne vanhoja liftaustarinoita ja yritämme tehdä päivityksiä myös Viron-reissulta!

Hitchballin ilmoittautuminen on muuten vielä tämän päivän ja huomisen ajan auki ja paikkoja on muutama jäljellä, joten mukaan ehtii vielä! Kilpailu on myös osa virallista Suomi100-juhlaohjelmaa. Jännittää jo etukäteen, missä kaikkialla pääsemme vierailemaan ja kuinka kauas pohjoiseen ehdimme viikonlopun aikana! Ajattelimme nimittäin ottaa juurikin Lapin suunnaksi. Ehkä ehdimme jopa Ruotsin tai Norjan puolelle?

kesä12
kesä13 kesä14
kesä10

Kesäiset Suomiretket

Olen vakaasti päättänyt, että tänä kesänä käydään ainakin Kolilla ja Repoveden kansallispuistossa. Nämä retket ovat kylläkin vasta suunnittelun tasolla, mutta haluan käydä mahdollisimman monessa kotimaan kansallispuistossa nyt, kun siihen on vielä hyvin aikaa. Missään ei myöskään saa niin hyvää taukoa gradun pakertamisesta kuin luonnossa rentoutumalla – pulmana ovat vaan kaikenlaiset itikat, joita tuo komeampi puoliskoni ei siedä sitten yhtään. Kolilla olen joskus 15 vuotta sitten käynytkin, mutta haluaisin ottaa uusintavisiitin nyt aikuisena ja näyttää sen suomalaisen kansallismaiseman Zélle. Haaveilen myös Lapin-reissusta, mutta se olisi pakko toteuttaa vielä ennen juhannusta, jotta välttäisimme edes suurimman itikkaryntäyksen. Myös Turkuun, kotoisille Pori Jazzeille sekä aina niin ihanaan Yyteriin täytynee suunnata taas pitkästä aikaa. Ehkä kesään mahtuisi myös jotkin muut festarit?

kesä9
kesä8 kesä11

Postauksen kuvat on otettu Lounais- ja Länsi-Suomessa sekä Tallinnassa kesällä 2015. Millaisia matkoja teillä on suunnitteilla tälle kesälle? Entäs onko linjoilla ketään muuta Hitchballiin osallistujaa?

Seuraa Vida de Estrada -matkablogia Facebookissa, Bloglovin’issaBlogit.fi:ssä tai Blogipolussa, tai pistä Instagram-tilini seurantaan! Minut löytää sieltä nimimerkillä @johannahulda


In English: This summer I am not planning to travel any further than Finland and the neighboring countries, but here is so much to see as well. We are spending a week in Estonia with my friend, where we will do a couple of days’ hike in the Võru county. There is the highest sandstone cliff, the deepest canyon, the deepest lake and the highest hill of Estonia and the whole Baltics. Quite many superlatives! After that, we are taking part to the Hitchball 4000 hitchhiking race, where we will gather points by visiting culturally and historically important places in Finland and the neighboring countries. We are planning to head up north to Lapland, but let’s see how far we will get to! After that the plans are still open, but I want to visit many national parks including Koli and Repovesi national parks. I’m dreaming also about a hike in Lapland, and Turku and Pori with its beautiful Yyteri beach are on my list as well. Perhaps some festivals too?

21 kommenttia artikkeliin ”Alkukesän reissusuunnitelmia

 1. Ankallispuisto minullakin suunnitelmissa, tarkemmin sanoen Urkkipuisto. Minun piti mennä nyt toukokuussa Salamajärvelle, mutta en mennytkään, koska kevät on niin paljon myöhässä ja Salamajärvellä oli vielä paksu lumipeite. Suurin projektini on puikuloida ympäri Lappia, pohjoisimmillaan käydä (nyt vihdoin) Inarilla. Olenhan minä järven rannalla ollut, vaan en tutustunut itse järveen.

  Tykkää

 2. Piti tulla urkkimaan millaisia matkasuunnitelmia löytyy! ; ) Aika hauska tuo liftauskisa, onnea matkaan. Suomesta haluaisin päästä Kilpisjärjvelle tänä kesänä. Viimeksi kun liftasin nökötin jonkun tyypin takatilassa, missä ei ollut istuimia, mutta erilaisia sahoja ja muita murhavälineistöltä vaikuttavia työkaluja kylläkin törrötti esiin mustasta kassista – lupasin, että se olisi viimeinen liftauskerta, jos selviän hengissä. Tässä sitä ollaan. ^_^

  Tykkää

  • Kiitos, liftausonni tulee tarpeeseen! Aika karun kuuloinen tuo sinun kokemuksesi, onneksi yleensä liftikyydit on vähän inhimillisempiä. 😀 Minäkin haluaisin Kilpisjärvelle, ja kiivetä Saana-tunturille! Samalla voisi käydä myös Jäämeren rannalla.

   Tykkää

 3. Kivoja reissusuunnitelmia! Tuo liftauskisa kuulostaa hauskalta, ainakin Tuntemattomaan ja takaisin -blogin Laura taitaa myös osallistua siihen! Mäkin haluaisin käydä siellä Viron Rummussa ihmettelemässä vanhaa kaivosta. Ehkä kesällä siellä voisi poiketa, kun autoillaan Baltian läpi takaisin Suomeen.

  Tykkää

 4. Pakko oli myös tulla katsastamaan kesäsuunnitelmia. Kävin sitten tykkäämässä facessa teistä. Miksei silloin kun olin nuori ollut liftauskisoja? Olkaapa sitten varovaisia liftatessanne, ettette joudu kenenkään hullun matkaan. Suomesta löytyy vaikka mitä. Me viime kesänä olimme menossa Repovedelle mutta teimme uukkarin viimehetkellä ja kävimme vain Werlassa. Mukavaa kesää!

  Tykkää

  • Onneksi kyydistä voi tosiaan kieltäytyä, jos kuski ei vaikuta luotettavalta. 🙂 Ehkä liftaus oli silloin vielä niin arkipäivää, ettei tuollaisia liftauksen maineen nostattajia edes tarvittu, kun ihmiset luottivat toisiinsa? Kiitos ja samoin, mukavaa kesää sinnekin!

   Liked by 1 henkilö

 5. Heh, tuo liftauskisa kuulostaa erittäin hauskalta 😀 Kai siitä tulossa sitten oma postaus? Hyvältä kuulostaa nauttia Suomesta kesällä! Täällä riittää kesällä nähtävää ja muina vuoden aikoina mieluummin tulee lähdettyä reissuun 😀

  Tykkää

 6. Aivan ihanalta käsäsuunnitelmalta kuulostaa 🙂 Suomessa ja naapureissa on niin kovin nähtävääkin! odotan kyllä turinaa tuosta etelä Viron retkestä, sinne kun olisi tarkoitus mennä meidänkin, kunhan aika joutuu 🙂

  Tykkää

  • Niinpä, kaikenlaista luontokohdetta täältä Pohjolastakin löytyy! Uusin päähänpinttymä on, että haluan kiivetä Saanalle. Autottomuus vaan hidastaa niiden koluamista ikävästi, mutta kyllä hätä (tai uteliaisuus) keinot keksii. Täytyy nakutella sitten Viron-turinat pikaisesti ilmoille. 🙂

   Liked by 1 henkilö

   • Tokihan, pitäisi joskus vain ymmärtää katsoa lähelle, sen kaukaisen merenrannan sijaan 🙂 Meilläkin on nyt kesäreissulla Saana -tunturi kiikarissa! 🙂 Jos satut seisomaan sopivasti tienposkessa, niin saatetaan nakata perille! 🙂

    Viroa odotellessa, ja onnea matkaan tuohon liftaamiseen! 🙂

    Tykkää

   • Liftauksen jumalat on ilmeisen oikukkaita 😉 Mutta me ainakin tykätään napsia tienposken peukalon heiluttajia kyytiin. Sieltä saattaa aina löytää kivoja tarinoita myös! 🙂

    Tykkää

 7. Liftauskisasta tulee varmasti tosi hauska. Näin sen ilmon Facebookissa ja hetken mietin jo itsekin osallistumista, mutta aikataulut ei nyt onnistunut. Turvallisia kyytejä ja pitäkää hauskaa 🙂 Oma kesäreissu suuntautuu Mallorcalle. Ihanaa päästä kuulemaan espanjaa..

  Tykkää

 8. Repovesi on ihana – suosittelen!

  Liftauskisa kuulostaa sairaan hauskalta. Niin hyvä idea ja tuo 100-vuotias Suomi ja Suomen kohteet on loistava 😀

  Mun kesän tavoitteisiin voisi kuulua Yyteri, Turku ja Porin Jazzit, jossa en ole koskaan ollut.

  Tykkää

 9. Paluuviite: Hitchball 4000 – huomenna starttaa vuosisadan seikkailu! | Vida de Estrada matkablogi

 10. Paluuviite: Hitchball 4000 – vuosisadan seikkailu edessä! | Vida de Estrada matkablogi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s