Tekemistä Turussa: kanoottiretki Aurajoella

Löysin Sambiassa viimekesäiset melontakuvamme pokkarikamerastani, ja totesin että vitsi mulla on ikävä Turkua! Ollut itseasiassa jo jonkin aikaa. Jyväskylään sen sijaan ei ole ikävä sitten yhtään (kumma juttu). Mun täytyy varmaan siis ottaa agendalle visiitti tuohon Suomen Pariisiin kunhan palaan Suomeen, vaikka marraskuu ei välttämättä ole kaikkein kaunein aika vierailla siellä(kään). On siellä kuitenkin ystäviä, joita kaipaan kovasti. Siihen asti saan tyytyä katselemaan näitä vuosi sitten otettuja kuvia meidän pieneltä melontaretkeltä Aurajoelta. Asuttiin joen lähellä, melkein Halistenkosken kanoottivuokrauspaikan vieressä, ja koko kesän oltiin ajateltu vuokraavamme kanootin ja menevämme melomaan. Tai siis, minähän ajattelin meneväni melomaan koko sen viisi vuotta, jonka Turussa asuin, mutta vasta kun poismuuttoon oli enää reilu viikko aikaa sain vihdoin aikaiseksi tuon pienen unelman toteuttaa. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai? Melontakaveriksi lähti tietysti eräs komea paidaton portugalilainen.

melomassa1 melomassa2
melomassa6
melomassa3melomassa5

Aurajoen opastuskeskus Myllärintalo vuokraa kanootteja suhteellisen edullisesti. Me otettiin alle kaksikkokajakki kahdeksi tunniksi, mikä maksoi opiskelijahintaan 16 euroa (norm. 19 e). Melootteja löytyy niin inkkareita kuin yhden ja kahden hengen kajakkejakin, ja niitä voi vuokrata kesäaikaan 1.6.-31.8. tällä hintaa ja ilmeisesti muinakin aikoina, jos on valmis maksamaan enemmän. Kannattaa huomata, että pankkikortti ei käy vaan ihan oikeaa käteistä täytyy olla mukana. Täältä löytyy lisätietoa kiinnostuneille.

Melominen Aurajoella on todella helppoa, joten ihan aloittelijakin voi sinne huoletta suunnata. Vuokrauksen yhteydessä saa tarvittaessa opastuksenkin. Zé nyt on semmoinen Atlantin aalloissa marinoitu merimeloja että siitä tuolla kauniin ruskeassa Aurajoessa melominen oli varmaan lähes tylsää, mutta musta ainakin oli kiva päästä muistuttelemaan mieleeni, että mitenkäs sitä melaa nyt pitikään taas käsissä pitää. Olin nuorempana yhden kesän kesätöissä melontavälinevuokraajana Porissa, ja silloin tuli tietysti hyödynnettyä työsuhde-etua ja käytyä Kokemäenjoella melomassa useampaankin kertaan. On se kyllä kivaa touhua, etenkin aurinkoisena kesäpäivänä!

melomassa7
melomassa14melomassa9melomassa8melomassa10
melomassa11

Meloskeltiin rauhassa eteenpäin ja ihailtiin varsinaissuomalaista kulttuurimaisemaa metsineen, peltoineen ja joen ylle kurkottavine puineen. Ensimmäiset koivut alkoivat jo kellastua, mutta aurinko paistoi täydeltä terältä, viimeiset kukat jaksoivat vielä kukkia ja loppukesän päivä oli ihanan lämmin. On se Suomikin vaan niin kaunis!

Ei oltu katsottu mitään etappia etukäteen, vaan mentiin ihan fiilispohjalta katsoen että kuinka kauaksi nyt ehdittäisiinkään. Käännyimme takaisinpäin kun tunti lähdöstä oli kulunut, vuokrausajan puolivälissä. Ei tietenkään tajuttu, että paluumatkaan menisi myötävirrassa paljon vähemmän aikaa, ja olimmekin takaisin Halistenkoskella puoli tuntia etuajassa. Melottiin sitten ympyrää ja lilluskeltiin vaan joessa pelleillen, kun pitihän sitä nyt saada koko rahan edestä aikaa kulumaan! Niin ja syötiin eväät, joiden virkaa toimitti vanha kunnon ruissari.

melomassa12
Tämä silta on tullut tutuksi yöllisillä dyykkausretkillä pyöräilleissä.

melomassa15melomassa13

melomassa16
Turussakin on seeproja.

melomassa19 melomassa17

melomassa18
Lähtö- ja paluulaituri näyttää tältä.

melomassa4

Näin jälkeenpäin ajateltuna olisi voinut hyvin tehdä pidemmänkin retken, koska hinnassa ei kuitenkaan ollut niin suurta eroa kun kanootin oli kerran päättänyt vuokrata. Emme tainneet kuitenkaan olla ihan hirveän rahoissamme tuolloin. No, ensi kerralla sitten, ehkä Turussa tai jossain muualla. Mutta vielä tuonne ehtii melomaan tänäkin vuonna, jos on huudeilla tai reissu Turkuun tulossa!


In English: I found some old kayaking photos from my point-and-shoot camera. In August last year we did a small paddling trip in Turku. I had been thinking about renting a canoe for all those five years I called Turku my hometown, but in the end there was just a little more than a week left when we finally marched to the rental office situated next to Halistenkoski and started paddling on the river. It was a warm and sunny late summer day, perfect for a leisurely paddle, and we sure enjoyed it. We hadn’t got too far when half of our two hours had already passed, and we  turned back only to notice we still had half an hour left when we reached the deck again. Next time we’ll rent the kayaks for the whole day! The canoeing on the Aurajoki river is very easy, so beginners can also go ahead without worries. The kayaks and canoes are being rented from 1.6. through 31.8. at Myllärintalo.

Mainokset

5 kommenttia artikkeliin ”Tekemistä Turussa: kanoottiretki Aurajoella

 1. OIjoi, kesakuvia Suomesta. Noihin maisemiin on kylla hyva kaivata takaisin. Itsekaan en tana kesana paassyt ollenkaan ihan kotiin saakka vaan jain pelkastaan Helsinki – Tampere akselille pyorimaan ja tuntuu kylla, etta jotain on nyt menetetty… :/

  Tykkää

  1. Voi ei! Kyllä sitä ainakin kerran kesässä pitäis päästä Suomen luontoon. Vaan enpä päässyt mäkään, vain piipahtamaan Helsingissä, Jyväskylässä ja Porissa. Mutta onneks mentiin autolla ja ajeltiin läpi metsien pikkuteillä, niin sai ees vähän sitä fiilistä. Vielä sä ehtisit ihailemaan ruskaa ainakin!

   Liked by 1 henkilö

 2. Ääää just tuossa yks päivä sanoin Teemulle kuinka perseestä on ku ette asu tääl enää, iha BLÄÄ joku Jyväskylä!
  Tuutte meille sit kyläää ku sieltä maailmalta joudat ❤

  Tykkää

  1. No ihan varmasti tullaan ❤ ❤ Pakko kyl todeta että asuisin mieluummin vieläkin Turussa tai vaikka Tampereella. 😀 Noh, vajaa puoli vuotta siellä Jyväskylässä vaan täytyy enää olla, ja on se ihan kiva kaupunki silti. Ja te voitte sit muuttaa meille Portugaliin ainaki jokskin aikaa 😉

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s