Miradouro da Lagoa do Canário

Juuri kun pääsin sanomasta, ettei uusia postauksia hetkeen kuuluisi. Mutta näitä kuvia kun eksyin katselemaan, niin eihän niitä voinut olla postaamatta myös tänne blogiin. Miradouro da Lagoa do Canário on näköalapaikka Sete Cidadesin lähettyvillä. Pääsimme vierailemaan sielläkin vasta reissun viimeisenä aamuna, kun koko edellisen viikon vuorien yllä roikkuneet pilvet olivat väistyneet yöllisen sateen myötä. Aurinkoinen sää takasi näkyvyyden yläilmoista alas lukuisille pienille kraaterijärville, kuten Lagoa do Canáriolle, joiden takana Sete Cidadesin suuremmat kaksoisjärvet lepäävät.

canario1 canario6-horz
canario3 canario4
canario5 canario8-horz
canario7

canario9
Lagoa do Canário, jonka mukaan näköalapaikka on nimetty.

canario10
canario13canario11 canario14

Tuolla satumaisen kauniin maailman yllä kävellessä tuntui, kuin olisi ollut matkalla taivaaseen. Nytkin on hiukan sellainen fiilis, että olenko muka oikeasti ollut tuolla katsomassa noita vihreitä, sulan laavan muokkaamia kraatereita, tilkkutäkkipeltoja ja turkooseja järviä.

Olimme liikkeellä aamutuimaan, mutta olisimme toisaalta voineet olla vielä aikaisemminkin, sillä ensimmäiset muutkin näköalojen pällistelijät osuivat paikalle samaan aikaan kanssamme. Veikkaan, että tämäkin paikka on kauneimmillaan ja tyhjimmillään auringonnousun tai -laskun aikaan. Näköalapaikalle vie selkeä polku, jossa on yksi melko jyrkkä nousu ja lasku, mutta muuten se on helppokulkuinen. Näköalapaikan lähellä kulkee myös patikkapolkuja, joita täytyy ensi kerralla käydä tallailemassa. Nämä näköalat tarjoavat vastusta jopa Lagoa do Fogolle, joten niitäkään ei São Miguelilla vieraillessaan kannata missata, mikäli vain sää on suotuisa alas järville kiikarointiin!

In English: Miradouro da Lagoa do Canário offers vast views over the fairytale world of green craters, turquoise lakes and lighter green patches of pastures and farmland. It was so stunningly beautiful that I am now wondering if I really have visited that kind of a place. On the sky walk I felt like I was on my way to heaven! This place is best visited early in the morning before other people arrive. We had to wait days that the clouds were withdrawn and sunshine guaranteed visibility. Next time we will go and try some of the hiking trails close by.

Mainokset

6 kommenttia artikkeliin ”Miradouro da Lagoa do Canário

  1. Oij mie olen missannut tan postauksen! Jalleen kerran pitaa ihmetella tuota vihreytta! Aika radikaali profiili noilla vuorillakin, nayttaa sellaselta seutukunnalta jonne kylla palaa mielellaan aina kerta toisensa peraan 🙂 ja sie naytat aina valttyvan sateeltakin niin napparasti!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s