Melomassa keskellä Atlanttia

Tjenare! Johan on taas vierähtänyt tovi viime postauksesta. Deadlineja, gradusuunnitelmia, koulutuksia, Suomireissuja ja matkavalmisteluja on hoidettu alta pois niin kovalla tohinalla, että blogi on jäänyt vallan huomiotta. Toisin sanoen, on ollut niin kiire elää, että virtuaalitodellisuus on jäänyt vähemmälle. Tulevina viikkoina ei kannata odottaa yhtään enempää blogiaktiivisuutta tältä taholta, sillä olen reissussa, enkä aio ottaa tietokonetta mukaani. Jonkinlainen joulutauko taitaa siis tulla. Ensi tiistaina suuntaamme Pariisin peruttujen ilmastomielenosoitusten sijaan Ruotsin läpi kohti Norjaa. Haluan nähdä vuoria ja vuonoja! Voisin kenties kirjata matkabudjetin ylös, sillä se ei tule olemaan kummoinen. Olisi hauska näyttää, kuinka halvalla voi jopa Norjassa matkustaa, jos liftaa ja sohvasurffaa ahkerasti (kop kop – tämän kirjoitettuani joudumme kuitenkin upottamaan ihan liikaa rahaa johonkin). Jouluksi palaan kotiin ja tapaninpäivänä nousee lentokone Helsinki-Vantaalta kohti Portugalia. Ai että! Huomisen lämpöennuste Sesimbraan näyttää aurinkoa ja 21 astetta… Tarviiko edes sanoa että kyllä kelpaisi, jos nuo säät pysyisivät! Kaksi vuotta sitten oltiin rannalla tapaninpäivänä ja kävin jopa uimassa. Hullu suomalainen.

Siitä päästäänkin sitten hieman toisenlaiselle rannalle. Kuten viime postauksessa kerroin, kävimme Azoreilla melomassa – emmekä vain kerran, vaan peräti kahdesti! Sete Cidadesin kaksoisjärvien nurmikkoiselta rannalta vuokrasimme kaksipaikkaisen kanootin tunniksi. Se oli melko tyyristä huvia, ja kustansi muistaakseni kympin verran. Kalliimpaa siis kuin Suomessa, mutta ei mikään mahdoton hinta. Mielellään sen pulitti siitä, että pääsi uhmaamaan vihreän ja sinisen järven laineita näihin maisemiin:

melootti2

melootti1
melootti4 melootti3-horz
melootti5 melootti14

melootti6
Kun ei obiskalla pysty ottaa selfieitä, kuvaan sitten likaisia reissusandaaleitani. Onpahan edes jotain todistusaineistoa, että olin paikalla!
melootti9
Tuo valkoinen talo oli myytävänä. Olisiko edes unelmakoti?

melootti8 melootti10
melootti11

Sanomattakin on kai selvää, että huippuahan tuolla paratiisillisissa maisemissa meloskelu oli! Välillä kävi yllättävän kovakin puhuri ja laineet löivät muovikanoottia vasten, mutta aivan turvallistahan tuo järvellä melominen on, vaikkei siltä kanootin heiluessa aina tuntuisikaan. Kanootteja voi vuokrata Sete Cidadesin kyläkeskustasta, rantakahvion vierestä. Oiva tapa tutustua lähemmin noihin kauniisiin järviin, vaikka kaikista upeimmalta ne näyttävät kyllä yläilmoista käsin. Tarun mukaan niiden sininen ja vihreä väri johtuvat muuten siitä, että kauan sitten eläneet prinsessa ja paimen rakastuivat toisiinsa salaa, mutta prinsessan isä, eli valtakunnan kuningas, kuuli nuoren parin suhteesta ja vihastui. Hän kielsi prinsessaa enää koskaan tapaamasta paimenpoikaa, mutta salli heille vielä viimeiset hyvästit. Prinsessa ja paimen itkivät silmät päästään, ja prinsessan sinisten silmien kyynelistä muodostui sininen järvi, kun taas paimenen vihreiden silmien kyyneleet kasvattivat sinisen järven viereen vihreän järven.

melootti12 melootti13
melootti15 melootti16

Kylän ja sitä ympäröivien järvien nimen – Seven Cities – sanotaan myös juontuvan juurensa entisaikoihin. Joukko portugalilaisia merimiehiä lähti laivoillaan maureja pakoon. He suuntasivat merelle kohti länttä, eikä kukaan nähnyt noita merimiehiä enää koskaan. Heidän seitsemän kaupungin valtakuntansa kuitenkin uskottiin vuosisatojen ajan kukoistavan jossakin kaukana.

Suuntasimme melomaan myöskin seuraavana päivänä – kun olimme harjoitelleet jo järvellä, uskalsimme tällä kertaa suunnata merelle! Sohvasurffaus-emäntämme Tânian johdolla hankimme kanootin käyttöömme, tällä kertaa Boa Vistan kylän pizzeriasta. Valitettavasti en muista paikan nimeä, mutta perhepizzan ostamalla saa pizzerian omistuksessa olevan kanootin varattua käyttöönsä muutamaksi tunniksi. Muuten kanootti on kylän biitsillä ihmisten vapaasti käytettävissä. Ihanaa mitä luottavaisuutta! Ja kanootti oli säilynyt aivan hyväkuntoisena ahkerasta käytöstä huolimatta. Sieltä samalta rannalta sen löysimme, kun oli aika lähteä uhmaamaan Atlantin aaltoja ja kivisiä rantatörmiä. Tällaista jänishousua tietenkin jännitti kovasti, sillä meloisimme rantakallioiden luolissa ja aaltojen armoilla, mutta pelastusliivit helpottivat vähäsen. Alla muutama kuva meidän huikeasta, märästä ja aurinkoisesta melontareissusta, jotka sain Tânian kavereilta – eivät siis ole itseottamiani, niin kuin näkyy. Olemme useimmissa kuvissa taka-alalla (itse rystyset valkoisina kanootin naruja puristaen), mutta tunnelma ja maisemat välittynevät!

melootti18
Toinen puolisko miehistöstä tavattu avovesillä – seikkailu alkakoon!
melootti17
Tässä ollaan jo saapumassa päätepisteeseemme.
melootti19
Tällaisissa kiviluolissa seikkailtiin!
melootti20
Vesi oli aivan mielettömän syvän turkoosia ja sinistä. Huikea kokemus!

melootti21

Kanoottiseikkailu lopetettiin pieneen satamaan, joka oli enemmänkin uimarantakäytössä. Aalloista selviytymisen nostattaman adrenaliinin jälkimainingeissa oli ihanaa vaan rentoutua rannalla ja koittaa piilotella käristyvää nahkaansa auringolta. Tietysti uimassakin piti käydä, vaikka vesi kuhisi meduusoja etenkin syvemmällä. Itseäni nuo pienet mutta pirulliset aqua vivasit eivät onneksi polttaneet, mutta ainakin yksi mies sai palovammoja osakseen karjunnasta päätellen!

melootti22
Tuolla vastarannalla, auringon valaisemien kallioiden lomassa meloimme.

melootti23

Lainaamamme kanootin takaisin pizzeriaan kuljettamisessa oli omat haasteensa, ja lopulta jouduimme työntämään kanoottiperäkärryä ylämäkeen (tai no, Zé taisi tehdä suurimman osan kuormajuhdan työstä siinä..). Vesillä ja ylämäessä rehkimisen jälkeen olikin aikamoinen sudennälkä, mutta onneksi olimme tilanneet sen pizzamme jo etukäteen! Ajoimme syömään sitä toiselle kiviselle rannalle, joka oli jo painunut varjoon. Sieltä oli komeat näköalat laskevan auringon kultaisiksi värjäämille kallioille, joiden lomassa olimme hetki aiemmin navigoineet merireittiämme. Rannalla oli myös puoliluonnollisia uima-altaita ja lehdistä punottuja auringonvarjoja niin kuin milläkin trooppisella valkohiekkabiitsillä. Päiväsaikaan tuo on varmasti oikein hyvä uinti- ja auringonottopaikka.

In English: Canoeing in Azores is so much fun! We rented a canoe from the village of Sete Cidades and headed to explore the beautiful twin lakes. The next day, out couchsurfing host Tânia arranged us a canoe again, but since we had already been training on the lake, we were ready to enter the waves of Atlantic ocean. A local pizzeria in Boa Vista lets one reserve the canoe when buying a family size pizza. Two birds with one stone. The waters were amazingly deep blue and turquoise, and we paddled through rocky caves and bays. I loved the experience, that really was a day to remember! After landing on a small port beach with a lot of jellyfish, we returned the canoe and drove to eat our pizza in a nice rocky beach, from where we could look at the rocks we had just been navigating with the canoes.

Mainokset

3 kommenttia artikkeliin ”Melomassa keskellä Atlanttia

 1. Tuon paikan vihreys on mun silmiin edelleen jotain ihan uskomatonta! Nyt näyttää siltä, että Azorit napsahti ensvuoden matkakalenteriin! Onkohan sulla yhtään suositusta antaa, että mitkä saaret siellä kannattaa kiertää? 🙂 Odotetaan innolla myös budjettiraporttia norjasta! 🙂

  Tykkää

  1. Mustaki tuntuu kun näitä kuvia kattelee että vitsi, ollaanko oikeesti oltu tuolla!

   Vautsi, ihanaa että meette käymään! Kelpais kanssa 😉 Me ei tosiaan käyty ku São Miguelilla, mutta jos on enempi aikaa niin reilulla satasella saa sellasen lauttakortin jolla voi käydä kolmella muullaki saarella 🙂 Ite menisin ainakin Picolle ja kiipeäisin sille samannimiselle tulivuorelle! Voin suositella myös Ilheu-minisaarta Vila Franca do Campon edustalla. 😀

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s