Linnanmäen valokarnevaalivalot

Tänään sain herätä ikkunasta kasvoille valuvaan ihanaan auringonpaisteeseen, mutta se ei ole tähän vuodenaikaan mitenkään itsestäänselvää. Päivien lyhentyessä on etsittävä muita valonlähteitä, kuin tuo taivaalla möllöttävä ja niin rakas valopallo. Viime viikolla kävin täydenkuun naistenpiirissä, joka oli kynttilöineen ja ulkona hohtavine täysikuineen ihan mielettömän voimauttava ja puhdistava juttu. Menen kyllä varmasti uudestaankin.

Pari viikkoa sitten kävin taas Helsingissä, sillä osallistuin erääseen koulutukseen ja kävin samalla moikkaamassa ystävääni. Matkustin etelään täpötäydellä Onnibussilla, ja jouduin heti toteuttamaan yhtä tähänastisen elämäni oudointa matkavalmistelua. Olin ostanut meidän tulevaa Pariisin-matkaa varten risteilylahjakortin Tukholmaan huuto.netistä, ja minun oli määrä noutaa kortti myyjän työpaikalta, joka oli tietysti hämärin mahdollinen, nimittäin pornokauppa. Ei siinä sitten mitään, marssin reippaasti sisään hämyiseen videoputiikkiin, jossa erittäin elämäänsä kyllästyneen oloinen, tiskin takana seisova tyttö antoi minulle lahjakortin ihan kuten sovittukin, ja niin lunastimme Helsinki-Tukholma -risteilymme B-hytteineen hintaan 9 e per nuppi. Paluumatkasta jouduimme ilman lahjakorttia pulittamaan tuplasti enemmän! Tässäpä loistovinkki, miten voi helposti säästää risteilykuluissa.

Mutta palataanpa niihin valonlähteisiin. Helsingissä oli meneillään Linnanmäen valokarnevaalit, ja pitihän sinne suunnata katselemaan meininkiä. Olen monesti nähnyt kuvia kyseisestä tapahtumasta, mutta en ole ikinä ollut itse pääkaupungissa siihen aikaan. Nyt pääsin fiilistelemään illan valoja ja ottamaan kuvia valaistuista huvilaitteista, puista ja auringonlaskun värjäämästä taivaasta sydämeni kyllyydestä! Enkä tosiaan ollut ainoa: otin välillä kuvia myös kuvaajista, jotka seisoskelivat kamerajalustoineen huvittavina parvina parhaimpien näkymien äärellä.

valo1 valo2 valo3 valo4-horz valo5 valo6 valo8

valo10
Tämä runo on toverini (jonka kanssa tuolla olin) toverin kirjoittama.

valo9valo11 valo12

Kävimme yhdessä laitteessakin, olikohan sen nimi Panorama. Jonottelimme laitteeseen ehkä parikymmentä minuuttia, mikä oli siinä väkimäärässä yllättävän vähän. Sekin kyyti oli tosin vähän liian hurja, kun vanha laite kohosi järkyttävän korkealle yläilmoihin, nytkähdellen mennessään. Itse pystyn menemään vaikka mihin hurjiin vuoristoratoihin, kunhan ne vaan menevät vauhdilla! Nuo korkeuksissa killuvat ja kitisevät, hitaat laitteet ovat kaikista pahimpia. Maailmanpyörään en esimerkiksi suostu enää millään menemään, ja PowerParkissa oli vähällä, etten hypännyt paniikissa alas sellaisesta huimiin korkeuksiin nousevasta keinukarusellista. Huh!

valo13 valo14 valo15 valo16  valo18 valo17 valo20 valo19valo21

Väkeä oli Lintsillä kuin pipoa, ja poistuessamme sisään virtasi aina vain lisää porukkaa. Olisiko ollut se Jore Marjarannan (vaimikäolikaan) keikka, jota emme jääneet itse kuuntelemaan? Nautin kyllä ihan täysillä noista joka puolella hehkuvista karnevaalivaloista ja yleisestä iloisesta tunnelmasta, vaikka siinä ehkä vähän kulutusjuhlan tuntua olikin. Kävi mielessä, miten paljon sähköä nuo kaikki lamput mahtavat kuluttaa, vaikka hyvin pientähän se on noihin itse laitteisiin verrattuna. Fiilis oli myös jokseenkin eurooppalainen, sillä ei Suomessa niin usein hilluta ulkotapahtumissa pimeän aikaan etenkään pienten lasten kanssa. Olen kyllä tyytyväinen, että tuli käytyä!

In English: A couple of  weeks ago I went to Helsinki for the weekend, to attend a training and to see my friend. On Saturday night we went to Linnanmäki amusement park, which is situated in the heart of Helsinki. The park celebrated its final opening weekend of the autumn by arranging a light carnival. The happening is annual and entry is free. There are some free rides as well! We went to try one, which took us on a bit bumpy ride a bit too high. I don’t mind crazy roller coasters, but those high and slow rides are the worst! Anyway, I really enjoyed the glowing lights and the sunset sky, despite the feeling of consumerism. There was a lot of other people as well spending the night, and the feeling was somewhat European. In Finland we don’t have that much happenings where people would hang out after dark with small children, but this was an exception. I recommend going, if you happen to be in Helsinki in October!

Mainokset

5 kommenttia artikkeliin ”Linnanmäen valokarnevaalivalot

  1. Oi, kivoja kuvia! Itsekin piipahdin tuolla ”kuvaamassa”, eli järkyttymässä maailmanpyörässä sen pelottavuutta ja syömässä kierreranskalaisia ensimmäistä kertaa. :’D Onnistuin myös menemään paikalle sen verran myöhään, ettei keretty kuvaamaan kuin vääristäviä peilejä.. Mutta kieltämättä – oli ihan hemmetin kiva fiilis käppäillä jo pimeän tultua siellä valojen, värien ja ihmisten seassa. Tällaista sais olla enemmänkin suomessa!

    Tykkää

    1. Kas kun ei törmätty kuitenkaan! Samaa mieltä olen, että niin sais! Karnevaaleja kansalle, niin ei kenties oltais enää niin juroja suomalaisia. Maailmanpyörä on tosiaan ihan kamala, jos ja kun korkeanpaikan kammosta kärsii 😀

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s