Nordeste

Nordesteen hurautimme bussilla Maiassa tehdyn välilaskun jälkeen. En oikein osannut päättää oliko Nordeste suuri kylä vai pikkuinen kaupunki, mutta nimensä se ainakin on varmasti saanut sijainnistaan São Miguelin koilliskolkassa. Nordeste pysyi sijaintinsa vuoksi kauan eristyksissä, mutta nykyään sinne on rakennettu valtatie eikä helpoin kulkureitti enää käy meriteitse. Bussikuski jätti meidät auliisti pois kyydistä lähimpänä leirintäaluetta olevassa liikenneympyrässä – kirjaimellisesti – mutta tovi meni silti campingiin maalaismaisemien lävitse tallustellessa. Lopun jyrkkä alamäki sai naaman venähtämään hieman, sillä totta kai se oli kiivettävä ylös toiseen suuntaan mentäessä. Leirintäalueen vastaanotto oli rakennettu vanhaan myllyyn, ja joen rannalla sijaitseva leirintä oli muutenkin ihana, vehreä ja rauhallinen.

Teltan pystyttämisen ja nopean lounaan jälkeen lähdettiin tutustumaan Nordesten keskustaan, jossa oli tarkoitus olla festarit – sen takia leirintäaluepaikkakin oli pitänyt jopa varata etukäteen, vaikkei se lopulta edes sanottavasti täyttynyt.

 nord5-horznord3 nord2-horznord4

Menomatkalla todistimme Azorien ailahtelevaista säätä: ensin alkoi sataa tihuuttaa ja puolen minuutin päästä taivas repesi heittäen päällemme ihan kunnon rankkasateen. Tätä kesti ehkä pari minuuttia, kunnes sade lakkasi, pilvet väistyivät ja aurinko alkoi paistaa täydeltä terältä. Sateen aikana hikoilin kuoritakkini sisässä kuin mikäkin höyrymakkara, joten olisin varmaan säilynyt kylpyhuoneilmastossa kuivempana sateen armoilla.

nord7 nord8 nord9 nord10nord13-horz

Festarit olivatkin aivan tavalliset festarit eikä mikään perinnejuhla, ja ne alkaisivat vasta illalla, joten päätimme jättää väliin ja lähteä euron pehmiskojun löydettyämme kaupan kautta takaisin teltalle. Kylän keskusta jätti ehkä vähän kylmäksi mustavalkoisine rakennuksineen, mutta sen laitamilla levittäytyi sangen somia talorivistöjä värikkäine puutarhoineen. Matkan varrella muistimme houkuttelevannäköisen uima-altaan, joka siinsi kaukana alapuolellamme meren rannassa. Sinne oli päästävä!

nord11   nord14-horz nord12nord17-horz  nord21 nord19-horz

Se oli julkinen, maksuton uima-allas, ja syykin selvisi aika nopeasti – vesi oli ihan tavallista merivettä. Olin tietysti ehtinyt jo rakennella haavekuvia kuumista lähteistä, mutta kyllä pulahtaminen viileään suolaveteenkin kelpasi enemmän kuin hyvin! Pienen joen suulla sijaitseva Boca da Ribeirinhan uima-allas on luultavasti rakennettu, jotta ihmiset eivät uisi meressä, se kun voi olla vaarallista. Aurinko oli jo tuossa vaiheessa iltapäivää painunut rantakallioiden taakse, joten allas oli varjossa. Tänne kannattaneekin suunnata viimeistään alkuiltapäivästä, jos haluaa ottaa aurinkoa!

Väsyneitä matkalaisia ei suoranaisesti houkutellut tulomatkalla alas lönkyttelemämme asfalttimäen ylös kapuaminen, joten päätimme lähteä katsomaan, pääsisikö kivistä jokea seuraamalla sen varrella sijainneelle leirintäalueelle. Suurin osa joesta olikin helppokulkuista kiveltä toiselle hyppimistä, mutta aika ajoin tasapaino oli kyllä koetuksella laavalohkareilla kiipeillessä ja piikkikasvien valtaamia rantoja pitkin edetessä. Hemmetin silvas!

nord22
Kivikasvoja joentörmässä.

nord23 nord24

Metsäisen kanjonin pohjalla taitettu jokimatka kesti kauemmin kuin odotimme ja välillä meinasi iskeä epätoivo, että löydämmekö leiriä ennen pimeän tuloa ollenkaan. Lopulta jouduimme kiipeilemään pusikkoista törmää ylös, vain huomataksemme että jatkamalla hieman eteenpäin olisimme jo nähneet leirimme. Varsinainen viidakkoseikkailu, jossa joutui kyllä kantti koetukselle ja iho naarmuille! Mutta oli se sentään tuhat kertaa kauniimpi ja jännittävämpi reitti kuin tietä pitkin käveleminen.

Yöllä heräsin joidenkin omituisten lintujen huutoon. Ikinä ei selvinnyt, mikä se kumma eläin oli, mutta tähtikirkkaasta yöstä tallentui kameraan surkeasti tarkennettu yritys kuvata yötaivasta:

nord25

Nordesten lähellä sijaitsevalla Ponta da Madrugadalla käytiin ihastelemassa maisemia paria päivää myöhemmin auton kera, kun ajoimme saaren ympäri. Se taitaa olla yksi saaren suosituimmista piknikpaikoista, sillä väkeä ja fasiliteetteja näytti riittävän. Näköalapaikka oli rakennettu moneen kerrokseen, joiden välillä pääsi liikkumaan portaita pitkin. Eivätkä ne maisematkaan missään nimessä huonoja olleet!

nord26  nord28nord27

In English: Nordeste is situated in the northeast corner of São Miguel, hence the name. There was a festival happening when we were there, but it hadn’t started properly yet so we only were treated with cheap ice creams. We went to have a look on the village center and check out a tempting seawater swimming pool close to the campsite where we had pitched our tent. From the pool we decided to try and find our way to our tent through the rather dry and rocky jungle river, which turned out to be quite an adventure! Finally, after jumping, climbing and getting scratched by spiky silvas, we found a way back to civilization. But it was a thousand time more beautiful route than walking on the road!

The Ponta da Madrugada viewpoint close to Nordeste we visited two day later with a car. It was a really nice picnic area with great views!

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Nordeste

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s