Eesti on my mind

Kesäkuun lopulla ehdittiin käydä minilomalla Tallinnassa. Kyseessä oli puhtaasti hääviinaksien hakureissu, jota varten piti autokin tuoda rapakon yli, mutta haluttiin viettää entisessä kotikaupungissani edes vähän aikaa, Zé kun ei tietenkään ollut aikaisemmin Virossa käynyt. Saavuttiin illalla ja majoituttiin yksi yö siistissä, simppelissä ja edullisessa huoneistossa, mukana kun oli koko perheeni. Ollaan reissattu kaikki yhdessä viimeksi vuosia sitten, joten oli kiva viettää aikaa myös vanhemman pikkuveljeni kanssa. Asunnossa oli houkuttelevan näköinen poreamme, jota en kuitenkaan ehtinyt testaamaan, vaan sain tyytyä nopeaan suihkuun. Lautta takaisin Suomeen lähtisi jo alkuillasta seuraavana päivänä, ja meillä oli paljon tekemistä. Luulen että joudun tekemään yhden ja saman päivän ajalta 3-4 erillistä postausta!

tal1  tal3_7 tal2tal4  tal6 tal5tal8 tal9

Ihka ensimmäiseksi piti tietenkin saada aamupalaa. Meillä oli tosiaan se auto, mutta ei uskallettu koko kuuden hengen kööri sulloutua viiden hengen autoon, vaan me suunnistimme Zén kanssa kävellen Telliskivi Loomelinnakille, jossa kaikkien kuulemieni kehujen perusteella ajattelimme jonkun kivan kahvilan varmasti tarjoavan murua rinnan alle. Vaan vielä mitä, kaikki paikat olivat kiinni, vaikka kello oli jo 11. Onneksi läheltä löytyi toinen aukioleva, mutta omaan makuuni turhan fiini paikka. Ihan hyvää tortillaa ja kahvia sieltä kuitenkin sai. Pyörimme Telliskivessä kuitenkin hetken ja katselimme, mitä kaikkea siellä oli saatu aikaan. Kaikenlaisia siistejä kierrätysjuttuja siellä näkyikin, kuten kontista tehty putiikki ja geodesic-maja. Puhumattakaan nyt ylipäätään vanhan neuvostoaikaisen teollisuusalueen muuttamisesta trendikkääksi ja eläväiseksi alueeksi, jonne virtaa myös matkailijoita!

tal11

tal10_17

Tuossa oikeanpuoleisessa punatiilisessä rakennuksessa olen ollut reiveissä muutama vuosi sitten! Vielä ei sitä olla korjattu.

tal12 tal13

tal14

Konttitalot on mielettömän siistejä ja niiden hyvänä puolena on liikuteltavuus, mutta itse asuisin mieluummin vaikka Earthshipissä tai hobittimajassa kuin metallikuutiossa.

tal15 tal16 tal18

Telliskivestä jatkoimme (tällä kertaa kaikki kuusi autossa istuen) matkaa Kristiine-keskukseen shoppailemaan pikaisesti veljelleni pukua ja Zélle kenkiä, omansa kun olivat edellisenä iltana hajonneet ja olimme saaneet pyöriä nurmikolla repimässä heiniä niiden kantapäihin pehmusteeksi… Onneksi oli sentään pimeää, niin kukaan ei ehkä joutunut ihmettelemään. Sopivia kenkiä ei löytynyt, mutta marssin Prismaan ja kotiutin aika kasan edullista luonnonkosmetiikkaa (toivon mukaan, sillä osassa tuoteselosteet ja kaikki muutkin tekstit olivat vain venäjäksi) sekä pari vaatetta Terranovan aleista.

Seuraavana to do -listallamme oli tutustuminen Patarein vankilaan, jota odotin aivan innoissani. Olen aiemmin harrastanut asiatonta oleskelua vankilan pihalla, mutta sisälle asti emme koskaan päässeet, koska vankila toimi jo tuolloin museona ja kulttuurikeskuksena ja oli hyvin lukittu. Tästä tuoreemmasta visiitistä kirjoittelen lähiaikoina ihan oman juttunsa. Kaksi muuta edellisestä ja hyvin räntäisestä Tallinna-visiitistä kertovaa postausta löytyvät muuten täältä ja täältä, jos jotakuta kiinnostelee. Miksen enää osaa kirjoittaa noin hyvin?

In English: At the end of June we had a mini holiday in Tallinn, the lovely capital of Estonia, where we spent one night and one day. The main purpose of the trip was to buy cheap alcoholic drinks to our wedding party. Estonian drinks have much lower taxes than the same brands in Finland, and it is completely normal to drag a huge pile of beers and ciders on the ferry in order to save money. We had a car with us so the task was much easier. Fortunately we also had some time to enjoy my former home town before the 2 hour ferry back to Helsinki would leave, and we started our day by visiting Telliskivi Loomelinnak, an old industrial area that has been transformed into a trendy urban space with restaurants and shops, with a cool recycling twist. The next destination was Kristiine mall, where we found a suit to my little brother and a pile of cheap organic cosmetics and some on sale clothes for me.

After shopping it was time to visit the most exciting place of the city – the abandoned prison of Patarei, where I have tried to find my way in before. But more about that in the next post! Here and here are also some snowy shots from my last trip to Tallinn, but the texts are unfortunately only in Finnish.

Yksi kommentti artikkeliin ”Eesti on my mind

  1. Paluuviite: Loput hääturinat ja kertomus siitä, kun kohtasin Suomen vaarallisimman eläimen | Discovering Sunbeams

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s