Jardim José do Canto

Ponta Delgadassa linja-auton lähtöä odotellessamme halusimme käydä katsastamassa kuulemma yhden 1800-luvun tunnetuimmista puutarhureista ja kasvitieteilijöistä, José do Canton, rakentaman kasvitieteellisen puutarhan. Vatsat täynnä Rotasin herkkuja suuntasimme rinkkoinemme parin korttelin päähän puutarhan porteille. Sisäänpääsy maksoi 3,50 euroa ja sisälsi liköörimaistiaiset puutarhan baarissa (?!). Aika omituinen tarjous, mutta ehkäpä seitinohuen päiväkännin ansiosta puutarhan kasvit näyttäytyisivät todellistakin upeampina. Nojoo, hyvin pieni kipollinenhan sitä makeaa passionhedelmälikööriä eteemme kaadettiin puutarhakierroksen puolivälissä, eikä se tietenkään hirveästi päässä tuntunut. Mutta oli se sentään ihan hyvää! Mikä siinäkin on, että ilmaiseksi kun saa niin kaikki kelpaa – mitenkään siis ko. likööriä väheksymättä.

São Miguelilla useimpiin puutarhoihin ja nähtävyyksiin joutuu maksamaan pääsymaksun, mutta ne ovat aina pieniä, viidestäkymmenestä sentistä muutamaan euroon, joten kyllä sen ihan mielellään vielä pulittaa. Kohteet ovat kuitenkin poikkeuksetta niin upeita.

puu1 puu2

puu6
Ihania hortensioita, joista Azorit ovat kuuluisia.
puu4
Kadun päässä siintää Atlantti.

puu35

puu7
Puunhalaaja mielipuuhassaan.

Olette ehkä huomanneet, että olen ihan erityisen viehtynyt massiivisiin tai muuten vaan erikoisen kauniisiin puihin. No, tässä puutarhassa niitä todellakin riitti! Tämän australialaisen kumipuun muurimaiset lonkerojuuret ja valtava runko jättivät kyllä aivan sanattomiksi. Tuonne juurien väliin olisi hyvin voinut rakentaa oman pesäkolon vaikka siltä seisomalta.

puu9 puu8puu12 puu13

Eivätkä nuo paksut bambutkaan kovasti läpimitassa kumipuille kalvenneet, painivat vähän eri luokassa vaan… Puutarhassa näkyi myös monenlaisia mielenkiintoisia kukkasia.

puu14 puu15

Tässä toinen aivan mieletön ainakin 170-vuotias kumipuuyksilö, joka on istutettu paikoilleen vuonna 1845. Kyltin mukaan puistossa oli näitä kolme, mutta yksi taisi jäädä minulta huomaamatta.

puu18

puu16
Hieman erinäköinen on tuo minun seinähyllyni päällä vesituopissa nököttävä peikonlehti… vielä toistaiseksi!

puu1022

puu17  puu19

Ruusutarha oli vähän kuivahtaneessa kunnossa, mutta ei ihmekään tuossa auringon paahteessa. Kyllä sitä sentään joku yritti hoitaa. Itsekin jouduin lisäilemään aurinkorasvaa nenälleni tuon tuosta, kun tuntui että olin hikoillut edelliset naamastani irti viidessä minuutissa. Puistoon ehkä kannattaakin tulla kesäaikaan joko aamulla tai illalla, että välttyy keskipäivän pätsiltä. Miten voi olla niin kuuma, kun lämpömittari ei näytä oikeastaan edes hellelukemia?

puu20
Luonto on ottanut sähkökaapista vallan.
puu23
Suihkulähteen reunalla vilvoitteli monta söpöä sammakkoa.

puu21puu2411

Aivan ihana puutarha! Ja mikä parasta, saimme haahuilla ympäriinsä aivan kahden kesken. Ainoat näkemämme ihmiset olivat henkilökuntaa: ruusujen hoitaja, baarin tarjoilija ja elämäänsä kyllästyneen näköinen haravoijapoika. Puiston keskellä on muuten upean ja kotoisan näköinen hotelli, jonka valkoiset verhot hulmusivat korkeista ikkunoista, ja jonka kappeliin yritimme vahingossa mennä, mutta meitä ryysyläisiä estettiin ystävällisesti kävelemästä sisään. Jos olisin pohatta niin sinne majoittuisin Ponta Delgadassa.

In English: While waiting our bus to Furnas, we visited the botanical garden of José do Canto, who is said to be one of the best-known gardeners and botanists of his time, the 19th century. I have a passion for massive or otherwise specially beautiful trees, and this park offered lots of them! The most amazing were the gigantic Australian rubber trees that were planted there as early as 1845. The entry ticket (3,50 e) included passion fruit liqueur tasting, which was an odd but nice surprise. There is also a beautiful hotel in the middle of the park, where I would definitely stay if I had so much money.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Jardim José do Canto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s