Viikon kuluttua olen jo Azoreilla

Aika kuluu taas niin hurjaa vauhtia, että kesä on jo puolessa ennen kuin se on oikeastaan kunnolla alkanutkaan. No onneksi meitä kuitenkin hemmoteltiin parilla ihanan lämpimällä hellepäivällä, jolloin pääsi jopa rannalle ja mereen uimaan. Mutta kas vaan, jo ensi perjantaina koittaapi jälleen hartaasti odotettu lähtö Portugaliin, missä lämpötilojen pitäisi ainakin olla kohdillaan! Tällä kertaa suunnataan perinteisen Sesimbrassa oleilun lisäksi myös Azoreille, sillä Lissabonista sai sinne halvat tiketit Ryanairin kyydissä.

sea1 sea29 sea4 sea3 sea6 sea7  sea5sea810

Kuvat ovat viime helmikuulta Sesimbran rantakallioilta. Mitä luultavimmin tuolla tulee taas notkuttua, kenties vähän kiivettyäkin.

Keskellä Atlanttia kohoavien tuliperäisten Azoreiden reissua on viime päivinä suunniteltu tietysti meikäläisten mattimyöhäiseen tapaan. Suuntaamme siis viikon päiviksi São Miguelin saarelle, joka käsitetään yhteensä 9 saaresta koostuvan ryhmän pääsaareksi. Luvassa on paljon patikointia, sillä emme ajatelleet vuokrata autoa ainakaan paria päivää pidemmäksi aikaa, vaan hyödynnämme saaren julkista liikennettä, joka on pohjoisrannikkoa lukuunottamatta suht kattava. Ja pohjoisrannikolla voimme kokeilla, pääsisikö liftaamalla kätevästi paikasta toiseen – luultavasti vastaus on kyllä. Meillä on upouusi Prismasta ostettu 15 euron teltta mukana, joten hätä ei ole kummoinen vaikka jäisimmekin tienposkeen. Kahden hengen pikkuteltta mahtuu muuten kätevästi käsimatkatavaroihin! Olemme myös menossa sohvasurffaamaan pariksi yöksi ja leirintäalueitakin tulee hyödynnettyä. Kova hinku olisi myös ottaa lautta Azoreiden muille saarille, eniten Picolle jolla seisoo koko Portugalin samanniminen korkein vuori, mutta pitkät merimatkat verottaisivat luultavasti turhan paljon rajallisesta ajastamme (ja lennot kukkarostamme), että taidamme jättää muut saaret toiseen kertaan ja pysyä São Miguelin kamaralla. Sielläkin varmasti riittää tutkittavaa. Alla on pari Pinterestistä törkeästi kaapattua kuvakollaasia, joista saa hieman esimakua saaren ällistyttävästä luonnosta ja maisemista.

azores1 azores2 azores3

Luvassa on siis kraaterijärviä, vesiputouksia, kuumia lähteitä ja vehreitä metsiä! Ikivanhojen tulivuorten harjanteilla kulkevia kinttupolkuja, rantajyrkänteitä ja aika paljon lehmiä ja peltomaisemia. Kuvien perusteella ei edes haittaa, vaikka sää olisi sateinenkin, sillä se näyttäisi vain tekevän mahtavan mystisen tunnelman. Olen halunnut Azoreille jo pitkään, ja ihan pian sen kaiken saa kokea ja ainakin São Miguelin saaren vetää yli bucket listiltä! Mikäli sinne asti siis selviämme – Portugaliin mennessä Ukrainian Airlines ja välilasku Kiovassa eivät välttämättä herätä sitä kaikkein suurinta luottamusta, mutta eiköhän kaikki suju ihan mallikkaasti. Harmittaa vaan himppusen, että Kiovaa ei pääse katselemaan, kallista viisumia kun ei oikein viitsi tunnin-parin visiittiä varten hankkia.

Onko joku käynyt Azoreilla? Viime hetken vinkkejä otetaan vastaan!

In English: In one week we will be in Azores! I have wanted to go there for a long time and now this dream will come true, since Ryanair flies there from Lisbon with affordable prices. The crater lakes, waterfalls, hot springs, sky walks, green pastures and lush forests of São Miguel island are waiting to be explored. But before (and after) that, we will fly to mainland Portugal and spend some good time in Sesimbra with my husband’s family and friends. The photos of this post are from our last trip in February, and the rest are outrageously stolen from my Pinterest for a peek to the astounding nature of the Azores.

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Viikon kuluttua olen jo Azoreilla

    1. Oli kyllä ihan uskomaton paikka! Ei näkynyt yhtäkään äkäistä koiraa vapaana, vain joitain pieniä ja harmittomia! Enpä kyllä sen puoleen tainnut nähdä yhtään lammastakaan 😀 Ehkä niitä on sitten jollain toisella saarella.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s