Matka-aiheinen Liebster Award ja kuvia Kreetalta

Sain matka-aiheisen Liebster Award -haasteen, johon tartun ilomielin! Sen ideana on uusien ja tuoreiden blogien löytäminen ja se, että pienemmätkin blogit saisivat näkyvyyttä. Liebster Award annetaan bloggaajalta bloggaajalle. Minut tähän haastoi Travel Adventures Without End -blogin AnnKat. Kiitos maininnasta ja hyvistä kysymyksistä!

Säännöt tulee tässä:

1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä  ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.

Postauksen kuvituksena on tunnelmia toiselta oikealta ulkomaanmatkaltani Kreetalta vuoden 2006 toukokuulta. Kyseinen matka oli ihan perinteinen viikon pakettiloma perheen kesken, jopa mummukin oli mukana. Viroa ja Ruotsiahan ei oikeastaan ulkomaiksi edes lasketa, heheh…

kreeta1_7

Ja sitten ne 11 matka-aiheista kysymystä sekä meikäläisen vastaukset!

1. Milloin matkustit ensimmäisen kerran Suomen rajojen ulkopuolelle?

Varhaislapsuudessani asuimme Vaasassa ja kävimme aina kesäisin Uumajan-risteilyillä, joten luultavasti mittarissa ei ole ollut muutamaa vuotta enempää, kun Ruotsinmaata on jo käyty ihastelemassa. Olen myös käynyt Madeiralla äitini vatsassa.

kreeta2
Perinteistä lomailumeininkiä: Johanna 15-vee rentoutuu mummunsa kanssa uima-altaalla!

kreeta3_9

kreeta4
Pitihän sitä nyt yksi hotellinpeiliselfie mukaan tunkea. Rippilahjaksi saatu pokkarikamera oli tuohon aikaan oikea aarre.

2. Paras matkamuisto lapsuudestasi?

Ne Uumajaan seilaavan risteilijän kannella vietetyt hetket uusi kukkakolttu ja heinähattu päässä ovat kyllä jääneet erityisen aurinkoisina mieleen. Huikea kokemus oli myös kun 11-vuotiaana partiolaisena tein vajaan parin viikon mittaisen vaelluksen Lemmenjoen kansallispuistossa Lapissa. Oikeastaan kaikki muutkin Lapin reissut on niitä, joita muistellaan vieläkin onnessaan, vaikka kuvissa onkin hyttysverkot tiukasti päässä. Ensimmäinen kaukomatka Fuerteventuran tuliperäiselle saarelle ansaitsee sekin tulla mainituksi.

kreeta5
Kylänraittia. Ei tosin mitään hajua, minkänimisen kylän. Olisiko ollut Platanias?

kreeta6

3. Mieleenpainuvin matkakokemuksesi?

Nopeasti tulee mieleen, kun Nicaraguan Ometepe-tuolivuorisaarella asuin bungalowissa, jota ympäröivissä metsissä asui mölyapinoita. Niiden näkeminen oli aika hurjaa! Samoin oli laitesukeltaminen Hondurasissa ja villihevosten katseleminen Latviassa.

kreeta8
Haha, rakas veljeni valmiina polskimaan.

4. Kohde, jossa olet käynyt ja johon haluasit uudelleen?

Kreikka houkuttelisi kovasti! Olen siis käynyt vain Kreetan saarella, mutta olen viime aikoina miettinyt, että manner-Kreikkaan ja maan muille saarille (tai miksei sinne Kreetallekin) olisi ihana vielä joku päivä matkustaa. Varsinkin Santorinin haluaisin nähdä, se kun näyttää kuvissa niin upealta. Tämä Kreetan-kuvien selailu ei ainakaan sitä reissuintoa latista, joten ajattelin samantien kertoa kyseisestä reissusta myös blogissa. Thaimaahan palaisin mielelläni myös!

kreeta10

kreeta11
Toiset ne hengaa uima-altaalla vaatteet päällä ja tukka silmillä.

5. Mitä kieliä osaat puhua?

Sujuvasti vain suomea ja englantia. Jonkin verran osaan myös tietysti ruotsia, viroa, espanjaa ja portugalia. Olen opiskellut myös koko lukion ajan ranskaa ja vähän tsekkiäkin, mutta niistä ei kovin paljon ole päähän jäänyt. Oikeastaan kaikkia näitä kieliä paitsi tsekkiä ymmärrän etenkin luettuna, mutta puhuminen tuottaa tuskaa. Haluaisin kyllä hioa etenkin portugalin ja espanjan osaamisen kuntoon, ja sitten voisi kenties alkaa skarpata sen ranskan kanssa…

kreeta12 kreeta13

6. Millaisia matkoja olet tehnyt jo kuluneen vuoden aikana?

Vuodenvaihteessa olin Sansibarilla töissä eli kehyprojektin seurantaa tekemässä, ja hiihtolomalla käytiin puolentoista viikon pyrähdyksellä Portugalissa. Oli muuten aika huippua, kun ei ollut mitään velvoitteita, vaan sai ihan vaan lomailla! Siinä heräsinkin siihen, että kaikki muut viimeaikaiset reissuni ovat liittyneet joko opiskeluun tai vapaaehtoishommiin. Vaikka niilläkin on ollut myös vapaa-aikaa, on opiskelu/työ silti olleet vähän rajoittavia tekijöitä paikan tutkimisen suhteen. Mutta kyllä ne opit ja kokemukset on ehdottomasti sen arvoisia olleet!

kreeta14
Melko upea rantsu! Tuonne voisi kyllä lähteä uudestaankin.

kreeta15

7. Entä millaisia matkasuunnitelmia on loppuvuodeksi?

Yllätys yllätys – Portugali kutsuu heinäkuussa! Tällä kertaa viivytään sentään 2,5 viikkoa ja käydään välissä viikon verran Azoreilla ihailemassa saarten upeannäköistä luontoa. Olen halunnut sinne jo jonkun aikaa ja nyt se toive toteutuu, jee! Olen myös suunnitellut lyhyttä, viikon-parin pyöräretkeä Viroon ystäväni kanssa (joka on lähdössä siitä polkemaan ainakin Turkkiin asti), mutta se on vielä hataran suunnitelman asteella. Pyörän tosin jo ostin itselleni synttärilahjaksi, ja olen ihan rakastunut siihen!

kreeta16 kreeta18

8. Kamalin matkakohde, jossa olet vieraillut?

Intiassa sellainen paikka kuin Ooty veti kyllä aika hiljaiseksi. Ensin matkattiin sinne koko yö erinäisillä busseilla, joista yhdessä joku paikallinen ukkeli veti häpeilemättä hirsiä olkapäätäni vasten, ja ylös vuorille noustessa maisemat olivat kieltämättä hienoja, mutta ylhäällä oli kylmää, harmaata ja likaista. Monet guesthouset olivat kalliita tai täynnä, joten jouduttiin ottamaan ihan tajuttoman paskainen (siis jopa Intian mittakaavassa) luukku, jonka suihkun lattiallakin oli sitä itseään. Siinä vaiheessa vaan väsytti niin että jäätiin sinne kuitenkin yhdeksi yöksi. Ehkä siellä Ootyssa olisi pitänyt mennä haikkaamaan tai teeviljelmille, jotta paikan saamat kehut olisi tajunnut ja löytänyt jotain kaunistakin, mutta lähdettiin seuraavana aamuna helpottuneina pois.

kreeta19 kreeta20

9. Luetko matkaoppaita ennen matkaa?

Riippuu matkasta, mutta useimmiten kyllä. Netistäkin tietysti tulee etsittyä vinkkejä näkemisen arvoisista paikoista. Aina ei kuitenkaan edes halua tietää mitä määränpää tuo tullessaan, ja kohteiden valinta kartalta esim. hauskan nimen tai sopivan etäisyyden perusteella on myös kivaa! Sitä harrastettiin erityisesti taannoisella liftausreissulla Euroopan halki, ja niin päädyttiin esimerkiksi Pulaan.

kreeta21
Auringonlaskun aikaan kukkulan huipulla.

kreeta22

10. Mitä mieltä olet yksin matkustamisesta?

En ole juurikaan reissannut yksin, mutta olisi kiva kokeilla. Paras puoli siinä varmaan on se täysin oman rytmin noudattaminen ja vapaus, jossa ei tarvitse tehdä kompromisseja. Yksinään on myös helpommin lähestyttävä kuin kaksin, mutta se voi olla huonolla tuurilla myös rasite. Luulen, että jos lähtisin yksin reissuun, yrittäisin tavata samanhenkisiä tyyppejä esim. sohvasurffauksen kautta ja viettää aikaa heidän kanssaan. Minusta reissua ei kannata kuitenkaan hylätä sen takia, ettei sille saa seuraa, vaan yksin tehty reissu on melko varmasti kotiinjäämistä parempi vaihtoehto.

kreeta24kreeta23

11. Kuvaile kolmella sanalla millainen matkailija olet?

Verkkainen, visuaalinen ja vaatimaton. Ensimmäinen viittaa siihen, että matkustan mieluiten hitaasti ja rennosti, toinen taas tarkoittaa kiinnittäväni eniten huomiota siihen, miltä paikassa näyttää ja vaikkapa luontoon ja maisemiin. Viimeinen sana puolestaan kuvaa sitä, että reissaan vähän resuisesti pienellä budjetilla enkä esimerkiksi tarvitse matkoilleni hotellihuoneiden valkolakanoita, shoppailua tai kalliita aktiviteetteja, jotta ne olisivat onnistuneita.

Vaikea keksiä aivan yhtätoista haastettavaa, joten seitsemän saa tällä kertaa riittää! Haastan siis muutaman matkustelevan blogin, joilla kuvittelen olevan alle 200 lukijaa (älkää suuttuko jos todellisuudessa onkin enemmän); Fat in BKKKinttupolulla, HaavematkojaPaperilennokeita, Metallia MatkassaTuntemattomaan ja takaisin, sekä Myötätuulessa !

Kysymykset tulevat tässä:

1. Minne haluaisit tällä hetkellä eniten matkustaa?
2. Pohjoisin ja eteläisin paikka, jossa olet käynyt?
3. Mieleenpainuvin ruokaelämys ulkomailta (hyvässä tai pahassa)?
4. Missä menoissa säästät ensimmäisenä, kun tarkoitus on haalia reissubudjettia kasaan?
5. Jos olisi pakko valita jompi kumpi, matkaisitko mieluummin kävellen vai polkupyörällä?
6. Pesetkö matkoilla pyykkisi itse vai pesetätkö ne muualla?
7. Miten suhtaudut kotiseutumatkailuun – tylsää vai superhienoa?
8. Kerro jostain pakahduttavan ihanasta reissuhetkestä.
9. Pelottavin tai hämmentävin kokemuksesi matkojen varrelta?
10. Minkälaisia kokemuksia yleensä haet matkoiltasi?
11. Haluaisitko muuttaa asumaan ja työskentelemään ulkomaille? Jos, niin millaiseen maahan?

In English: Got a Liebster Award and answered the questions regarding traveling. Sorry, Finnish only! The photos are from Crete, Greece taken in May 2006.

Mainokset

13 kommenttia artikkeliin ”Matka-aiheinen Liebster Award ja kuvia Kreetalta

 1. Ihana haaste, kiitos! Näitä vastauksia oli hauska lukea. Hassu sattuma, että mäkin olin Kreikassa 2006 ja haaveilen nykyisin niistä saarista ja just Santorinista. 😀 Myös kuvat oli iih-ihania ja erityisesti pikku-Johanna ilahdutti!

  Tykkää

  1. No on kyllä aika tuuri! Ehkä sitten hamassa tulevaisuudessa satutaan sinne Santorinillekin samaan aikaan 😀 Ootko tehnyt sun Kreikan-reissusta postausta? Tän jälkeen olis meinaan aika hauskaa nähdä vuorostaan pikku-Helena Kreikassa! 😀

   Tykkää

 2. Kiitos haasteesta! Sain sen toisestakin blogista joten mä jossain kohtaa isken kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja vastaan molempien kysymyksiin samaan aikaan 😛

  Mä jotenkin tuon Intian tilanteen pystyin niin hyvin näkemään sieluni silmin. Siellä tuli kyllä koettua ehkä suurimmat wtf-momentit sen paskan seurassa, huh! 😀 Ja silti sitä jotenkin kutkuttelisi mennä uudestaan! Ehkäpä järkyttymisestä on kuulunut juuri sopiva aika jotta voi ottaa hieman shokkihoitoa uudelleen.

  Tykkää

  1. Shokkihoito on kyllä erittäin kuvaava sana sille maalle. Toisaalta, kun sen paskaisuuden ja kaaoksen on kokenut niin tuntee kyllä pärjäävänsä ihan missä vaan. 😀 Ja joku siinä tosiaan silti vetää puoleensa, mäkin voisin lähteä sinne jo kolmannen kerran sairastamaan jotain hervotonta yrjötautia!

   Ja kiva jos vastailet, vastaukset kiinnostaa!

   Tykkää

   1. Hervoton yrjötauti! xD
    Ruokamyrkytys Intiassa on vähän kuin osa matkaa, kuuluu pakettiin! Hah, voi vitsit, on kyllä jännä aatella että jos sinne nyt lähtiskin vaan että millaiset fiilikset nousisi pintaan matkatessa. Kuinka nopeasti tuli se tunne MIKS MÄ TULIN TÄNNE vai osaisiko olla jo vähän rennommin ja naureskella kaikelle paskalle 😛

    Tykkää

   2. Totta, pakettiin kuuluu… Kaksi kertaa Intiassa olen käynyt ja kaksi kertaa jonkun vatsapöpönkin saanut. Ensimmäisellä kerralla vieläpä kotimatkan lennon ratoksi. Se on jotenkin kumma, että oli kyse sitten Intian kestämisestä, vuorelle kiipeämisestä tai vaikka festareista, niin kaikesta tuskasta huolimatta jälkikäteen aina muistelee, miten kivaa ja hienoa siellä oli, että eikun uusiksi vaan. 😀

    Tykkää

 3. Kiitos haasteesta! Tämä onkin jo toinen mulle, mutta mikäs sen kivempaa kun yhdistää kysymykset kahdesta paikasta 🙂 Koitan ehtiä tässä jossakin välissä.

  Kreikka on ihana! En ole käynyt kuin Kreetalla ja Rodoksella, jotka molemmat ovat tietysti aikamoisia pakettimatkakohteita, mutta kun niissäkin on ollut ihania paikkoja (mieleen on jäänyt ainakin Samarianrotkon retki Kreetalta ja Rodokselta Lindos). Santorini olisi itselläkin haaveissa. Ja niin, Azorit myös! Katselin itseasiassa tuota komboa kevättalvelle kun tajusin miten halvat lennot Azoreille voi Portugalista saada, mutta reissu jäi kuitenkin vielä odottamaan tulevia matkavuosia. Jään innolla odottamaan tunnelmiasi Azoreilta 🙂

  Tykkää

  1. Ja minä jään odottelemaan vastauksiasi 🙂

   Tuo Samarianrotko kuulostaa hyvältä syyltä palata takaisin Kreetalle! Itse menin tietysti tuon ikäisenä lähinnä vanhempien perässä, tietämättä juuri mitään koko saaresta ja vain fiilistellen ympäriinsä. Jäi rotko näkemättä. 😀 Voisin tosin palata Kreikkaan ihan vaan sen jumalaisen fetasalaatinkin takia.

   Ja joo, Ryanair kun lentää Lissabonista, niin ei siinä tosiaan tarvitse montaa kymppiä Azorien-lennoista pulittaa jos vaan varaa ajoissa! Helposti sai lennot napattua, kun oli sinnepäin jo valmiiksi suuntaamassa. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s