A dam in the air

Serra da Estrelan roadtripillä tehtiin vuoriston huipulla käynnin jälkeen pysähdys mahtavan kokoisella padolla. Se oli muodostanut vuorelle tekojärven. Haluaisin palata tuonne takaisin kesällä, kun järven pinta välkehtisi sinisenä taivaan sävyjä toistaen ja kallioilta voisi pulahtaa uimaan. Mietin, asuuko joku yksinäistä taloa järven toisella rannalla. Paikassa oli jotain samaa kuin Saaristomeren luodoille rakennetuissa torpissa, joissa joku luotsi tai kalastaja on ennen viettänyt erakkoelämää.

top1
pato1 pato2 pato3 pato4 pato5

pato6
Retkiseurana oli kolme portugalilaista gangsteria.

pato7 pato8

pato9
Pilvet repesivät hetkeksi ja aurinko pääsi näyttäytymään.

pato10 pato11 pato12 pato13

Patostopin jälkeen lasketeltiin autolla vuorelta alas ja palattiin majapaikkaan laittamaan ruokaa. Kaikki olivat niin väsyneitä, että kömmittiin aikaisin takan edestä paksujen vällyjen alle nukkumaan. Seuraavana aamuna oltiin vielä siinä uskossa, että menisimme patikoimaan vuorelle. Huomasimme kuitenkin nopeasti, ettei siinä olisi mitään järkeä, kun näkymät olivat tällaiset:

pato16 pato17 pato18  pato1415pato20 pato19pato21

Sumua ja jäätävää tuulta riitti siis vaikka muille jakaa! Tavallaan se toi oman lisänsä jylhään vuoristoon tehden siitä entistäkin karumman ja vaikuttavamman. Tuli mieleen viimevuotinen reissu Sanabria-vuorille, kun Espanjan huhtikuu päätti järjestää mukavan yllätyksen lumituiskun muodossa. Vuoret ovat varsin arvaamattomia sään suhteen. Meillä ei ollut mukana karttaa tai kompassia, saati tietoa polkujen lumitilanteesta, joten päätettiin jättää pitkät patikoinnit seuraavaan kertaan ja parempaan säähän. Kiertelimme vuoristossa autolla, pysähdellen monille näköalapaikoille. Yläilmoissa ei maisemista juuri voinut nauttia kiitos sankan sumun ja alhaalla roikkuvien pilvien, joten palasimme suosiolla alemmille korkeuksille. Hauskan lenkuratien päätepisteeseen oli pysäköity autoja ja turistibusseja, ja siellä kävi melkoinen kuhina, joten päättelimme siellä olevan jotain kiinnostavaa. Mutta siitä kerron myöhemmin. Ja se on sitten viimeinen postaus tältä vuoristoretkeltä.

pato22pato2324 pato25 pato26

In English: We were supposed to go hiking in Serra da Estrela, but the foggy, windy and icy weather made us change the plans, and we were just driving around the mountains, visiting vantage points with cloudy views. We also made a pit stop at a huge dam that had formed a lake in the mountains. The weather made me remember the trip to Sanabria mountains in Spain last year, when we got surprised by a snow storm in April. The weather up in the mountains can be quite erratic, but it just adds more wild charm to them.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s