Portugalin katolla

Mulla on sellainen pieni unelma ja tavoite kiivetä mahdollisimman monen maan korkeimmalle huipulle. Tällä hetkellä listallani komeilee vasta kolme maata: Portugali, Tsekki ja Puola. Tälle postaukselle oli ihan pakko antaa samanlainen otsikko kuin Tsekin ja Puolan korkeimpien vuorten valloituksesta kertoville postauksille. Jospa seuraavana listalle pääsisi vaikka Suomen (tai Viron, haha) korkein huippu?

Rysyn ja Sněžkan huipuille kiivettiin jalan, mutta tällä kertaa matka taittui laiskanmukavasti autolla. Huipulle pääsy ei tietenkään tuntunut yhtä mahtavalta kuin jos sinne olisi ihan omin avuin kavunnut, mutta rintakehä oli siltikin melkoisen täynnä elämänriemua. Vuorissa vaan on sitä jotain. Selittämätöntä, ikuista ja kutsuvaa.

top2 top3 top4 top5 top6 top7 top8 top9

Ylhäällä Torressa oltiin 1993 metrissä. Siellä oli aikamoinen ruuhka, sillä portugalilaisten talvilomakausi taisi olla kuumimmillaan. Perheet olivat suunnanneet laskettelemaan tai muuten vain hengittelemään kirpeää vuori-ilmaa. Pilvet lipuivat maantasalla huipun lävitse, tai pikemminkin kiisivät, sen verran navakasti tuuli. Maisemia oli mahdollista katsella vain yhteen suuntaan, mutta sitäkin hienompaa. Maailman vuoristoisia seutuja yhdistää se piirre, että vuorilla taivas on aina hurjan paljon sinisempi kuin merenkorkeudelta katsellessa. Maankamaran pölyt ja saasteet eivät samenna ilmaa, vaan taivaankansi loistaa kirkkaana. Ainakin, jos edessä ei ole pilviä.

top11 top10top12 top13 top14 top1516top17

Serra da Estrelan huipulla on jopa ostoskeskus, joka tuo mieleen Mustamäen torin. Tuotteet olivat lähinnä alueelle tyypillisiä ruokia: lampaan- ja vuohenmaitojuustoja, lihaa, nahkatuotteita ja hunajaa sekä turistikrääsää ja talvivaatteita niille, joille kylmä ilma tulee yllätyksenä. Itse en raaskinut ostaa mitään.

top18 top19 top20 top21

Voi että noita jylhiä lumimaisemia! Onko siellä muita innokkaita vuorenvalloittajia?

In English: I have a small dream and aim to conquer as many highest places of different countries as possible. Right now there are only three countries on my list: Portugal, Czech republic and Poland. The top of Serra da Estrela, Torre, is at 1993 meters. We went there by car through thick clouds flowing through the mountain. The top was crowded with locals enjoying snow. Freezing winds were blowing at the top but the scenery was rugged and beautiful and the skies bright blue, more blue than on sea level, like in all mountainous regions of the world. Are there more mountain enthusiasts on that side of the screen?

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Portugalin katolla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s