Aurora Borealis

Tuossa jokin aika sitten (viikko? kaksi? mun ajantaju on jotenkin hämärtynyt) saimme todistaa aurinkomyrskyä ja melko harvinaista näkyä täällä Turussa, nimittäin revontulia! Länsi-Suomen kasvattina olen muistaakseni nähnyt revontulet vain kerran aikaisemmin, Porissa joitakin vuosia sitten. Vaikka kaupunkisijainti oli tälläkin kertaa harmittavan valosaasteinen, näkyivät smaragdinvihreät liekit silti ajoittain ihan mukavasti. Zé oli tietysti aivan innoissaan tästä eksoottisesta ilmiöstä, ja istuskeltiinkin lopulta joku tunti viereisessä puistossa taivaalle katsellen. Sitten tuli vilu ja piti painua takaisin sisälle. Kuviakin koitin ottaa, mutta ilman jalustaa ja taivaskuvaamisen amatöörinä niistä ei todellakaan tullut mitään mestariteoksia! Ihan kivasti noista heilahtaneista ja epätarkoista otoksista sai kuitenkin sen tärkeimmän kaivettua esiin, ja onhan nuo omalla rakeisella tavallaan jopa ihan hienoja.

turku22

turku29

turku23

turku26

turku25

turku27

turku24

turku28

Varsinkin nuo zeniittirevontulet oli huikeita, ihan kuin jotain jättimäisiä batiikkikuvioita! Bonuksena vielä eräs kämäinen näkemys auringosta, josta kuu oli haukannut palan:

turku30

 

Loistokasta, joskin räntäsateista, alkanutta pääsiäisviikkoa tyypit!

In English: Northern lights from a city location with lots of light pollution and no tripod or skills whatsoever. Anyway the photos ended up being quite nice in their own grainy way. As a bonus a crappy photo of solar eclipse!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s