Praia do Meco & Praia das Bicas

Rakastan seisomista meren äärellä. Rakastan katsella vaahdoten rantaan syöksyvien aaltojen ihmeellistä voimaa, joka saa suolaiset ja kevyet vesipisarat kulkeutumaan tuulen mukana vasten korkeitakin rantakallioita. Kaukaa katsottuna näyttää siltä, kuin meri työntäisi höyryävän pilven mantereelle. Rakastan seisoa kullanhohtoisella rantatörmällä ja kuunnella tuulen suhinaa, johon joskus sekoittuu merilintujen huutoja ja katsoa, kuinka aallot pyyhkivät hiekkaan painautuneet jalanjäljet näkymättömiin tai täyttävät askelkuopat vedellä. Rakastan tutkia aaltojen rannalle heittämiä luita, kiviä, simpukoita ja hylkytavaraa, vaikka muovipussien määrä saakin voimaan pahoin. Rakastan katsella horisonttiin kasautuvia pilviä ja vastarannan kuvittelemista. Meri on samaan aikaan huimaavan kaunis ja voimassaan pelottava, tuttu ja vieras. Se syö rannan dyynejä vuosi vuodelta, niellen hiekanjyvät syvyyksiinsä. Tarjoaa kodin monille meren eläjille, mutta vie niin helposti ihmishengen. Uutisissa ihmiset olivat suuttuneet, kun rannalle oli pystytetty muistomerkki viime talvena hukkuneiden kuuden opiskelijan muistoksi. He toivoivat muistomerkkiä myös näiltä rannoilta viimeisille matkoilleen lähteneille kalastajille.

meco27meco23meco28meco24meco29meco31meco25meco32meco30meco26meco35meco38

 

Praia das Bicas

 

meco33meco36meco37meco42meco39meco4034meco41meco43

Rakastan seisomista meren äärellä etenkin silloin, kun sää on viileä, tuulinen ja meri-ilman kosteudesta johtuen hieman koleakin. Se tekee tunnelmasta sopivasti melankolisen, vaikka ilma olisi sumuisen sijasta aurinkoinenkin. Niin kuin tuona helmikuisena päivänä Mecon rannalla. En ihmettele, miksi löytöretkeilijät aikoinaan purjehtivat näiltä rannoilta horisontin taakse etsimään Intiaa. Atlantin äärellä seisominen tekee ihmisen samalla sekä pienuudessaan onnelliseksi, että levottomaksi.

In English: I love standing by an ocean and feeling everything the beach has to give, from powerful waves to howling wind, especially in wintertime. There is always an air of melancholy, and I can’t help imagining the opposite shore. It’s no wonder the explorers sailed away from these shores in search of India. Standing by the Atlantic ocean simultaneously makes a person feel happy with their smallness, and restless.

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Praia do Meco & Praia das Bicas

 1. Herrajestas mikä mesta! Mä oon niin pihalla Portugalista, mutta haluisin sinne enemmän ku koskaan! Syksylle olis tarkoitus lähteä valloittaa joko Lissabonin tai Barcelonan huudeja. Mun vaaka kallistuis kyllä Portugalille, mutta piruvie kun lennot oli niin jotenkin hankalat! Pitää vielä ootella miten käy 🙂

  Tykkää

  1. Oi kuulostaa hyvältä! Mäkin kyllä äänestäisin Portugalin puolesta, mut oon ehkä vähän jäävi 😀 Enkä oo vielä onnistunut käymään Barcelonassa, vaikka houkuttais kyllä!

   Ainakin TAP Portugal on lentänyt suoraan Lissaboniin, mut jos on kovin tarkat päivät niin sit voi olla et joutuu ottaan välilaskullisen lennon. Meillä on seuraavalla kerralla välilasku Kiovassa, mut oli halvat lennot.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s