Maruhubi Palace Ruins

Sansibarin arabisulttaani Barghash Bin Saidin jalkavaimoilleen rakennuttama Maruhubin palatsi oli ihan mielenkiintoinen tutustumiskohde. Sulttaanilla oli ollut lukuisia kylpyaltaita ja oma nousuvedellä toimiva vesivessa jokaiselle viikonpäivälle. Palatsissa oltiin kuulemma pidetty pitoja ja orgioita, joten ei ihmekään, että huhun mukaan paikalliset maanviljelijät lopulta polttivat sen lähes maan tasalle. Jotain on kuitenkin säästynyt nykypäiväänkin, ja palatsissa pystyi vielä kuvittelemaan sen loistonpäivät ja millaista sulttaanin elämä oli mahtanut olla 130 vuotta sitten. Arkkitehtuuri oli tietysti arabialaista tyyliä ja tykkäsin etenkin sipulinmuodoista ja katon rei’istä, joista valokeilat siilautuivat sisälle kylpyosastoon. Palatsivisiittiä voisi suositella jo pelkästään hauskan opastuskierroksen vuoksi: ”Sultan go to wife, zikiziki, then go to toilet and low tidy come, high tide washy!” Ahhah. Zikiziki. Eipä se paljon mitään maksanutkaan. Mangosesonkina kannattaa ehkä kuitenkin varoa, ettei noista valtavista puista putoa mango päähän…

maru22maru2maru14 maru3 maru1Parka pikku kissanpoika!

maru5maru4 maru6 maru8maru7maru9 maru10maru1112 maru13maru16maru15maru17

Palatsin vieressä oli myös puupaattien rakennus- ja korjaustelakka, missä oli miehiä töissä. Näin tuolla likaisella rannalla valtavan meritähden, mutta se oli kuollut.

maru18 maru19 maru20 maru21

In English: The Arab sultan of Zanzibar, Barghash Bin Said, built this palace for his secondary wives. Life there was very hedonistic: the sultan had multiple baths and even a toilet for every day of the week. It’s no wonder that the local peasants burnt it down. But today there is still something to be seen, and it was possible to imagine the life the palace had seen in its heyday. The tour guide was also rather hilarious. Close to the palace there was a shipyard where wooden boats were being built.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s