Sambakarnevaalihumua Sesimbrassa

Olimme Portugalissa juuri karnevaalien aikaan, ihan tarkoituksella, ja tottakai juhlahumua piti käydä pariinkin otteeseen kokemassa. Sesimbralaiset tituleeraavat kotipaikkaansa maan karnevaalipääkaupungiksi, koska siellä on kuulemma parhaat juhlat. Paha sanoa, nämä kun olivat ensimmäiset karnevaalini, mutta ainakin tunnelmaa riitti ja niin puvut kuin musiikkikin olivat hienoja ja niihin oli panostettu valtavasti! Ne olivat myös mielettömän vaihetelevia: oli paljon perinteisiä kimaltavia höyhenhepeneitä ja kermakakkumekkoja, mutta myös kalastajia, liskoja, robotteja, lentäjiä, jäätelökojuja, poliiseja, fadolaulajia, rantatyttöjä, räppääviä seiloreita, mehiläisiä ja mitä vielä! Kaikenikäiset, -näköiset ja -kokoiset ihmiset vauvasta vaariin ottivat osaa kulkueeseen, jossa eri sambakoulut (ja luultavasti muutkin ryhmät) esittelivät koko talven harjoiteltuja tanssi-, musiikki- ja rumpunumeroitaan ja kilpailivat upeimman esityksen paikasta. Karnevaali olikin oikein koko kylän juhla – bongasin jopa paikallisen ”kylähullun” kulkueesta sambaamasta.

Näitä kuvia katsellessa tuli ihan mielettömän iloinen ja lämmin fiilis, toivottavasti teillekin!

carni8carni5carni9carni3carni12carni4carni7carni10

Tämä herhiläisukkeli oli yksi lemppareistani, haha!

carni11carni6carni13 carni14 carni15 carni17carni16carni18 carni2

 Paahdetut kastanjat ovat olennainen osa karnevaaleja. Tosin itse tuli niiden sijaan maisteltua churroa.

carni19 carni21carni20carni22 carni23 carni26carni24 carni25carni27 carni28 carni29 carni30 carni31 carni32

 Tykkäsin kovasti tästäkin asusta! Johtuneeko meikäläisen silmää miellyttävästä värimaailmasta, heh.

Itse en pukeutunut höyheniin, vaan Peppi Pitkätossuksi! Hahmo kyllä tunnistettiin Portugalissakin asti, sen huomasi ihmisten hymyistä ja lasten ”Pipi!”-kijlahduksista. Rastaletitkin pysyivät ihan itsekseen pystyssä. Asua varten ei myöskään tarvinnut ostaa mitään muuta kuin hiusväri.

carni1carni64

Näitä kuvia on niin valtavasti, että perästä seuraa vielä toinen karnevaalipostaus! Stay tuned!

In English: I was in Portugal at the time of the annual samba carnival, and we went to see the party in the town of Sesimbra. They say that it’s the carnival capital of Portugal, but I can’t say anything about that since it was my first carnival ever. The costumes were amazing and of such variety! There were people of all ages and sizes dressed up as almost anything you can imagine, from traditional samba queens to ice cream kiosks and from lizards and fishermen. One could really see that the shows had been practiced all winter long! I didn’t dress up in feathers, but as Pippi Longstockings.

I took so many photos that there is another post coming, stay tuned!

Mainokset

8 kommenttia artikkeliin ”Sambakarnevaalihumua Sesimbrassa

  1. Thihii, nää on kyllä kevyesti erilaiset karnevaalit kuin mitä meidän pieni Rupelmonde heittää vuosittain kasaan, mutta tärkeintähän lienee juhlinta ja hauskanpito. Aika nappi suoritus pepin suhteen muuten myös! 🙂

    Tykkää

    1. Kiitos! Voi kun pääsis taas karnevaaleihin, mutta haaveeksi taitaa jäädä ensi vuonna. Näissä bileissä oli kyllä ison maailman fiilistä, vaikkei Sesimbrakaan mikään valtava paikkakunta ole. 😀 Ehkä tossa Portugalin karnevaalipääkaupunki-tittelissä sitten on perää?

      Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s