Lumiretki Pomponrahkaan

Nyt liikutaankin hieman erilaisissa metsämaisemissa kuin viime postauksissa – kotoisasti Suomen Turussa. En ollut vielä koskaan käynyt kaupungin pohjoisosassa sijaitsevalla Pomponrahkan luonnonsuojelualueella, joten asia oli eräänä aurinkoisena talvipäivänä korjattava. Painelimme siis bussilla Runosmäkeen ja jalkaisin metsään johtavalle luontopolulle. Jotenkin kummasti kelpaisi tänne taas tuo lumi ja auringonpaiste, kun Portugalista paluun jälkeen ei ole paljon lunta tässä kaupungissa näkynyt… Toisaalta nyt pääsee taas pyöräilemään, eikä ole tarvinnut investoida bussikorttiin.

pom1 pom2pom34 pom5 pom6 pom7 pom8 pom9

Pomponrahkan nimestäkin voi jo päätellä, että alue on pitkälti suota. Eikä mitä tahansa suota, vaan sieltä löytyy vaikka millä mitalla eri kasvillisuustyyppejä aina erilaisista rämeistä lehtokorpeen, koivikkoon ja kallioihin. Etevämpi voisi bongailla monia uhanalaisia sammallajeja tai kesällä harvinaisia perhosia, mutta itse jätin tällä kertaa väliin. Pomponrahka kuuluu Natura 2000 -verkostoon.

pom10 pom11

Termoksessa oli sansibarilaista mustaa mangoteetä ja repussa raakasuklaata.

pom13pom12pom14 pom17pom15 pom18pom16

Pitkospuilla oli paikoin jännittävää kulkea, kun lumi oli muuttunut jääksi eivätkä jääkylmät suonsilmät varsinaisesti houkutelleet liukastumaan harhaan. Luontopolku oli puolessatoista tunnissa hyvin viipyilevää tahtia kierretty, ja matka vei kotiinpäin, sillä siellä oli odottamassa tämmöinen viikonloppuvieras:

pom21pom19 pom22pom20pom23

Ei arvon Mai-neitiä sopinut jättää liian kauaksi yksikseen.

Ps. Huomasittekos, että tuonne blogin ns. infolehdelle on nyt ilmestynyt Instagram-osio? Siellä neliönmuotoisiksi cropattuja kännykkäkameraotoksiani voi seurailla nimimerkillä jonahiii.

In English: A sunny and snowy afternoon walk in Pomponrahka nature reserve, that consists mostly of different kinds of bogs. We also had a special quest over that weekend in February. You can now find Instagram connection on the info page of my blog!

Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Lumiretki Pomponrahkaan

  1. Upeita kevättalven kuvia! Itse en pahemmin talvesta välitä, mutta juuri tämä helmi-maaliskuun aika auringonpaisteineen on ihanaa kun voi kevään tulon tuntea nahoissaan.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s