Jozani-Chwaka Bay National Park: Day 2

Jozani-Chwaka Bayn kansallispuistossa Sansibarilla. Retken toisena aamuna fiilistelin alkavaa päivää verannalla ja sain naapurin lapsista uusia kavereita. Emme tosin puhuneet samaa kieltä, mutta ei se niin haitannut. Osasin sentään kertoa nimeni ja kysyä heidän nimiään swahiliksi. Tytöt halusivat nähdä talon sisältä, ja päästin heidät katsomaan. Illalliselta jääneet spagetinjämäni tuntuivat olevan erityisen kiinnostavia. Kävi mielessä, olivatkohan lapset ikinä maistaneet pastaa, tai olivatko he saaneet kotona tarpeeksi ruokaa.

jozani1jozani25

Majapaikka. Näyttää siellä se vesisäiliökin tönöttävän – tyhjänä varmaan.

jozani5jozani3jozani4

Sitten lähdettiin taas metsään. Tällä kertaa ei saatu omaa opasta vaan päästiin muutaman muun vierailijan kanssa ryhmäkävelylle. Tämä metsäalue ei ollut yhtä hieno kuin edellispäiväinen, mutta näin jättimäisen, varmaan 20 cm pitkän ravun, joka kuitenkin oli oppaan mielestä vielä aika pieni. Pian puista alkoi kuulua kahinaa ja huomasin seisovani keskellä sansibaringueretsojen lepäilypaikkaa. Ne ovat kansallispuiston tärkein nähtävyys ja jotkut niistä olivat niin tottuneita ihmisiin, että vetelivät kaikessa rauhassa hirsiä ja järsivät hedelmiä. Apinoihin ei siltikään pidä mennä koskemaan, vaan katsella vekkuleita etäämmältä.

jozani6jozani10jozani9jozani13jozani8jozani7jozani11jozani12jozani22

Gueretsojen jälkeen oli mangrovemetsän vuoro. Pitkospuille olisi kuulemma noin kilometrin matka, joten hypättiin ryhmän perässä minibussiin sen kummempia kyselemättä. Mulle jäi mieleen, että bussissa oli jenkkinainen, joka oli ollut saarella jo pari viikkoa, mutta kuuli vasta kyseisellä retkellä, miten sanotaan kiitos swahiliksi. Parempi tietysti myöhään kuin ei milloinkaan, mutta mietin silti, että missäköhän resorttikuplassa hänkin oli elellyt.

jozani14 jozani16jozani15jozani19jozani17 jozani18jozani21jozani20

Chwakan lahden mangrovemetsä oli aikamoista meriveden valtaamaa suota ja puiden lonkeroisia oksia ja juuria. Hassuimpia olivat mudasta pilkistävät mustat puunjuuret, kuin hattivatteja. Alueella kasvoi kuulemma ainakin kolmea eri mangrovepuulajia, mutta en onnistunut erottamaan toisistaan kuin kaksi.

jozani24

 Olen hulluna tällaisiin perinteisiin ruohokattoihin, ja tämä oli jotenkin erityisen hieno.

jozani23

Kierroksen jälkeen kerättiin kimpsut ja kampsut ja käveltiin helteistä maantienlaitaa melkein naapurissa sijaitsevan perhoskeskukseen. Mutta siitä lisää myöhemmin.

In English: On my second day in Jozani I was hanging out with two little girls from the neighboring house. We didn’t get our own guide anymore but joined a tourist group and walked in the forest, which was nice but not as gorgeous as on the day before. There were a lot of funny Zanzibar red colobus monkeys that were used to people. They are the main attraction in Jozani. After that we went to see the Chwaka Bay mangrove forest with tree roots and branches rising up from the sea water like tentacles.

Mainokset

2 kommenttia artikkeliin ”Jozani-Chwaka Bay National Park: Day 2

    1. Kiitos ja kumarrus! Joo alkoi se Blogger tuntumaan hieman tunkkaiselta pitkän siellä vietetyn ajan jälkeen, niin piti vähän freesiytyä 🙂 Vanhojen postausten muotoilut ei harmi vaan muuttaneet ihan täydellisesti mukana, mutta antaa olla, kunhan uudet on parempia. 😀

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s