Portugalin koti, Praia da California ja auringonlaskun yrttiretki

Jokainen aamu täällä Portugalissa on alkanut itsepoimituista mandariineista ja appelsiineista puristetulla mehulla. En ole vieläkään päässyt yli siitä, kuinka kivaa on kun voi tehdä niin. Vähän luulen, että kun noin aloittaa päivänsä, eivät ne voi olla muuta kuin onnistuneita. Eilen kiipesin vuorelle, viikonloppuna kiipeän toiselle – näistä retkistä kuulette myöhemmin lisää. Tänään näin flamingojen lentävän Tejo-joen suistossa. Se olikin melkoinen pienoisseikkailu peltojen poikki rämpiessä moottoritien huristessa vieressä. Ensin piti niellä karvas pettymys, kun flamingoja ei ollutkaan näköpiirissä, mutta lopulta niitä lehahti kokonainen parvellinen lentoon ja vaikka ne olivat kaukana, kiikareilla erotti selvästi niiden vaaleanpunaiset höyhenpuvut ja syvän pinkit siipien päät!

Olen myös seurannut innoissani sambakarnevaalikulkuetta, kävellyt luonnossa ihmettelemässä kauniita paikkoja, istuttanut puutarhaan katajan, pääsiäispensaan, villiyrttejä ja oliivipuiden alle kukkia (ihan toukokuuhun kuuluvia aktiviteetteja nuo puutarhahommat!) ja käynyt elokuvissa katsomassa The Theory of Everythingin. Ihan mielenkiintoisia nämä ulkomailla katsotut leffat, jos hahmojen puheesta ei saa selvää… Muistuu mieleen eräs Tsekissä katsottu Hobitti-leffa, jonka örkkikieliset kohtaukset eivät ihan auenneet, sillä tekstitys oli tsekiksi. Onneksi portugalia ymmärtää vähän paremmin. Olen hankkinut muutamia uusia ulkoiluvaatteita, sekä tietysti rapsuttanut ja halinut piskejä mennen, tullen ja palatessa. Ulkona on tarjennut t-paidalla ja auringosta on saatu nauttia monena päivänä. Voisin kyllä melkein jäädä tänne, unohtaa kaikenmaailman korkeakoulut ja alkaa maatilan emännäksi. Kaikki täällä on vaan niin kaunista.

cali1cali10cali11cali9cali12 cali2 cali3Sesimbra

cali4cali7 cali5 cali6cali8Onnellinen koiranrapsuttaja Praia da Californian sumuisella rannalla. Huomatkaa myös itsevirkattu kameralaukku – niin kämäisen näköinen, että pitää takuuvarmasti varkaat loitolla.

Olen kuullut sellaisen huhun, että Kalifornian osavaltio olisi saanut nimensä tämän Praia da Californian mukaan: sesimbralainen löytöretkeilijä olisi kuulemma lähtenyt aikoinaan Amerikkaan ja antanut maihinnousupaikalle rakastamansa kotirannan nimen. Tälle ei kuitenkaan googletuksesta huolimatta löytynyt vahvistusta, vaan väittivät nimen tulevan espanjalaisesta romaanista, mutta olisihan se nyt aika huisia. Biitsi puolestaan on saanut nimensä kalkinpolttouuneista, sillä cal tarkoittaa portugaliksi kalkkia ja forno uunia. Tuota kalkkia käytetään – yllätys yllätys – talojen valkoisiksi kalkitsemiseen.

cali14cali13 cali15

Tässä talossa asuu isoäiti-in-law. Suunnittelen vielä joku kaunis päivä muuttavani sinne, mittavan remontin jälkeen (ei talon nykyinenkään asukki tahdo, että se rapistuu pystyyn, ja asuu siksi edelleen tuota vanhaa traktorilatoa, joka on melko syrjässä kaikesta muusta, paitsi merestä).

cali16

Serra do Riscon maisemissa jälleen, tällä kertaa hakemassa kasveja puutarhaan siirtoistutettaviksi. Auringonlasku oli tuona iltana upea.

cali17 cali18 cali19 cali20cali21

El Carmen – kappeli vuorenrinteellä

Me lähdemme huomenaamulla viettämään viikonloppua Serra da Estrelalle, tähtivuorelle. Olemme vuokranneet (taas Airbnb:n kautta) talon vuorenrinteillä seisovasta kylästä. Rentouttavaa viikonloppua jokaiselle!

In English: Portugal and every day here is just so beautiful. I have climbed a mountain, been to many amazing places in the nature, started each day with juice pressed from self-picked tangerines and oranges, been to a samba carnival and cinema, shopped some new outdoor clothes, planted stuff in the garden, petted the dogs every time I pass them, and seen flamingos at Tejo river. The weekend is going to be spent in Serra da Estrela, the star mountain. Relaxing weekend to all of us!

Oh, and I heard a funny story according to which the state of California got its name from Praia da California. Some explorer from Sesimbra was said to have given the name of his beloved home beach to the place he landed on the ”new” continent. And the beach got its name from the ovens used to make white chalk for painting houses.

Mainokset

5 kommenttia artikkeliin ”Portugalin koti, Praia da California ja auringonlaskun yrttiretki

  1. Siis nämä kuvat on henkeäsalpaavan kauniita…Ostin just lennot Espanjaan ja nyt tuli sellainen fiilis että pitäiskö hurauttaa siitä suoraan Portugalin puolelle 🙂

    Tykkää

    1. Hih, no sen vähän verran mitä oon Espanjaa nähnyt niin tykkään ite enemmän Portugalista, vaikka ei Espanjassakaan mitään vikaa ole 🙂 Lämpötilat voi kyllä olla Espanjassa korkeammat ainakin etelässä!

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s