Stockholm in December

tuk2tuk1Viime vuoden itsenäisyyspäivänä olin Tukholmassa. Matkustimme sinne asti tekemään kaksipäiväiset IELTS-englanninkielen testit jotka vaaditaan kansainvälisiin maisteriohjelmiin hakiessa. Menomatka taittui leppoisasti Viking Gracea tutkiessa ja esitellessä ruotsinlaivakulttuuria siipalle, joka ei ollut koskaan käynyt risteilyllä. Ja jos tarkkoja ollaan, ei ole vieläkään, me kun oltiin reittimatkustajina laivalla. Meillä oli paatin halvin hytti, joka oli pieni mutta siisti. Siellä kelpasi syödä omia eväitä (niin illalliseksi kuin aamiaiseksikin). Tukholmassakin haettiin eväät lähinnä Lidlistä ja muista kaupoista… Ai miten niin pieni budjetti? Käytiin me sentään kerran kauppahallissa falafelilla ja toisen kerran letturavintolassa.

tuk8

tuk3

tuk4Lukuisista yrityksistä huolimatta ei päästy sohvasurffaamaan, joten päätettiin kokeilla Airbnb:tä. Hyvä päätös! Samalla rahalla, jolla keskustasta olisi irronnut hostellin dormipunkka, sai oman kotoisan huoneen rauhallisesta lähiökodista. Joutuihan sinne hieman matkustamaan pendeltågilla ja bussilla, mutta samalla näki kaupunkia keskustan ulkopuolelta. Eikä meidän isäntääkään haitannut, vaikka saavuttiin paikalle aikaisin aamulla suoraan laivalta ja otettiin päivätorkut ennen puhetestin alkamista. Toki ensin harhailtiin pitkin periruotsalaisen näköistä omakotitaloaluetta etsimässä oikeaa katua. Ei oltu tajuttu, ettei puhelimen kartta toimisi ulkomailla.

tuk5

tuk6

Ja mites ne testit sitten? Vähillä yöunilla sai keskittymiskykynsä pinnistää äärimmilleen. Testin missään neljästä osiosta ei ollut yhtään ylimääräistä aikaa, vaan tempo oli todella nopea. Puhetestissä sain aiheeksi tosi-tv:n ja julkkikset. Niistähän riitti sanottavaa… Yksi tehtävä on siinä sellainen, että saa aiheen ja minuutin aikaa miettiä, mitä puhuu seuraavat 2-3 minuuttia. Mun piti valita julkimo, jonka haluaisin tavata, kertoa hänestä ja perustella vastaus. Ei tullut ketään mieleen. Mahatma Gandhi? Mitä hemmettiä siitäkin nyt sanoisin. Joku muusikko… Ei. Aika loppuu! Lopulta päädyin puhumaan Putinista. Ja se haastattelija nauroi mulle epäuskoisen näköisenä! Pistesaldo tuli kirjepostina kotiin, sain kokonaiset 8/9 pistettä, ja hehkutanpa vielä, että lukemisesta ja kuuntelusta 8,5/9. Todistettavasti englanninkielentaitoinen!

tuk9

tuk7

Stressitestien jälkeen meillä oli koko iltapäivä aikaa maleksia kauniissa, mutta kiireen täyttämässä Tukholmassa. Käveltiin ensin joulunalusruuhkaiseen vanhaan kaupunkiin, sitten Södermalmille ihastelemaan vanhoja puutaloja ja katselemaan kaupungin elämää. Alkoi kuitenkin väsymys painaa matkalaisia niin, että pian pimeän verhottua kaupungin talsittiin laivaterminaaliin torkkumaan ja odottamaan, että päästäisiin nukkumaan sinne Amorellan nuhjuiseen D-hyttiin, joka sijaitsi autokannen alla ja jossa oli vessat vain käytävällä, mutta joka tuolloin oli oikea levon tyyssija. Tosin Zé oli kuuleman mukaan ollut keskellä yötä laivan ylimmällä ulkokannella tähystelemässä Ahvenanmaata. Itsehän en ollut moiseen liikehdintään edes herännyt.

tuk10

tuk11

In English: Visiting Stockholm for IELTS tests in December (8 out of 9 points!). Traveled by Viking Grace cruise ferry and stayed with a host via Airbnb for the first time in a calm and cozy suburb. A good experience! The city was beautiful and full of hurrying at the same time.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s