Mostar, osa 2

Kivisiä kattoja, basaareja, kauniita mattoja, turkkilaista kahvia, kerjääviä mustalaislapsia, rauniotaloja, iloisia työmiehiä, kämäisiä kahviloita, puita talojen seinissä, tauluja vahtiva kissa ja melko tökerö toimittaja, jonka takia puoli Balkania tuntui tietävän meidän katusoitto- ja kortinmyyntisessiostamme (jolla tienattiin huimat n. 7 euroa ruokarahaa), vaikka oltiin kerrottu sille vain ja ainoastaan meidän nimet (”Lesko ja Johan”) sekä kotimaa. Päädyttiin siis uutisiin ja saatiin aika hyvät naurut, vaikka kyllä hiukan nolottikin.

9 kommenttia artikkeliin ”Mostar, osa 2

 1. Kiitos hirveästi! 🙂 Aika kamalaa oikeastaan, kun lukee tuon uutistekstin! 😀 Tässä googlekääntäjän käännös:

  ”Kun aika vakavan talouskriisin, monet ihmiset ajattelevat menossa ulkomaille tai turvautua erilaisiin luovan työpaikkoja, mutta molempia on tarjolla nämä kaksi Suomen tyttöjä.

  Lesko ja Johan avasi vapun osastolla Mostarin turisteille myydä alkuperäistä korttia. He jopa oppinut laskemaan ja arvon rahana (leimat ja Kuna), joka todistaa, miten vakava, että tulos Mostarin, kertoo Radio Sarajevo.

  ”Vanha silta on maailman matkailukohde ja tiedämme, että paljon turisteja tänne. Meidän postikortit ovat meidän alkuperäinen työtä ja olemme sitä mieltä, että olisi kiinnostavat matkailijoita”, sanoi uutistoimisto Anatolia on yksi Suomen.

  Mutta näyttää siltä, että he ovat onnistuneet tekemään enemmän huomiota Mostarin, mutta turisteja, ja he kerääntyivät niitä kauppiaita lähellä toimintaa nähdä ”ihme”, kuten niitä kutsuttiin. ”Mitään Asun tässä kaupungissa! Katso, Suomi on tullut tänne ansaita”, sanoi yksi kauppiaiden vanhassakaupungissa.”

  Tykkää

 2. Jep. Paras kohta oli mielestäni tuo ”he ovat jopa oppineet laskemaan rahan arvon (bosnian ja kroatian valuuttana), joka todistaa miten vakavaa heidän bisneksensä on jonka takia tulivat Mostariin” :–D kukapa ulkomailla matkaillessaan nyt EI laskisi paikallisen rahan arvoa! Ja juu, juurihan niiden muutaman hassun kortin myymisen takia me sinne mentiinkin. Jestas 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s