Viimeiset päivät rancholla

Maailman suloisin Lenny, jota sain syöttää tuttipullosta.

Fern Gullyn vetiver-rivit alkavat olla valmiita.

”Meth lab” ja ihan mukavat luontonäkymät pöntöltä.

Bar Mastatal.

Poliisiasema.

Puhelinasia ja nettikahvila.

Villakoira taisi erehtyä pikkuisen väärälle tontille.

Ranchokuukaudesta jäi loppujen lopuksi suuhun vähän kitkerä maku, koska paikan jenkkiemäntä käyttäytyi usein kuin mikäkin aika itsekäs ja ahne akka, mitä en kovin hyvin siedä, ja niin kuin usein käy, yksi mätämuna yhteisössä pystyy pilaamaan muilta aika paljon. Mutta ei sentään kaikkea, suurimman osan nautin suunnattomasti ja kokemuksena nuo sademetsän sylissä, pienessä costaricalaisessa kylässä vietetyt päivät oli ihan jotain muuta kuin mitä olen ikinä kokenut. Täysin kuivat lompakot homehtuvat, heinäsirkat sirittävät lujempaa kuin moottorisaha, sateet tulevat iltapäivisin lähes samalla hetkellä, siemenet itävät huimaa vauhtia ja kaikki huikkaavat kylänraitilla myös meille gringoille ”Hola!”
Mainokset

4 kommenttia artikkeliin ”Viimeiset päivät rancholla

 1. Heip! Upealta näyttää elämä siellä! Oon seuraillut sun blogeilujasi vähän aikaa, saisko teikäläisiltä kysyä miten mahdollistitte noin siistin matkan, varallisesti ja muutenkin? Kuukausi jossain tuollaisessa paikassa luonnon armoilla houkuttais älyttömästi.

  Tykkää

 2. Hei vain! Tottakai saa kysellä c:
  Niistä rahajutuista, olin ottanut opintolainaa jota tulee aina vähän liikaa, niin siitä riitti sitten rahat lentolippuun, ja muutama satanen oli muutenkin säästössä. Lento maksoi about 850e. Ja koska toi vapaaehtoistyö tuolla oli mun amk:n työharjoittelu, sain siihen opintotukea mikä riitti tohon vähän päälle kuukauden olemiseen tuolla Mastatalissa. Se maksoi 12 dollaria päivältä, johon siis sisälty ruuat ja kaikki. Loppureissu tosin meni sit vähän siivelläeläjänä 😀 Mutta netistä kyllä löytyy monia paikkoja missä saa olla ihan ilmaiseksikin ruoka- ja sänkypalkalla, jos vaan tekee duunia.
  Muuten kun rahallisesti tossa reissussa ei ollut mitään sen ihmeellisempää mahdollistamista, mulla oli kesäloma ja poikaystävä työttömänä niin aika ei ollu este. Ja kämppä vuokrattiin sopuhintaan kaverille joka oli just sopivasti asunnottomana, niin saatiin siitä vähän lisätuloja eikä tarvinnu alkaa sen kanssa säätämään.

  Että eikun maailmalle vaan, ei se niin hankalaa oo! c:

  Tykkää

 3. Kiitos vastauksesta! Kuulostaa oikeastaan varsin toteutettavalta! :–) Oon miettinyt tuollaisia vapaaehtoistyömatkoja kyllä, mikäs siinä jos menee vähän itämeren rantoja siivoilemaan tai muuta hauskaa puunhakkuuta nälkäpalkalla, näkemään planeetan muitakin kolkkia. Vähän vaiheilen lainan ottamisen kanssa kun voin elää kipristellä tällä hetkellä melko tyydyttävästi ilmankin, mutta kai sitä nuorena jos joskus kannattaa ottaa tarpeisiin kun sitä saa niin halvalla…. Palkkatyötäkin ehtii tehdä myöhemmin aivan riittävästi, juu juu.
  Muailmalle! 😉

  Terkkui!

  PS. Sulla on ihana tukka-asia! ❤

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s