Berliini, torstai ja perjantai

Kreuzbergissä vaelleltiin, käytiin muutamassa kaupassa joista yksi myi ihania mutta omalle budjetille liian kalliita hamppuvaatteita. Ostin kuitenkin toisesta liikkeestä reilun kaupan samettisen hiippahupullisen takin ja luomukaupasta hammastahnaa ja rucolansiemeniä idätystä varten.

Sitten käytiin syömässä vegaaniravintolassa, josta sai valehtelematta maailman parasta parsarisottoa. Jatkettiin vielä pienellä porukalla yksille hauskaan Soul Cat -nimiseen kuppilaan.

Seuraavana aamuna lähdettiin retkelle pois Berliinistä. Jouduttiin odottelemaan autoja, joten vedettiin pienet aamujoogasessiot KuBiZin pihalla. Ekana kohteena oli ihastuttava pieni luomuleipomo. Niinkuin näkyy, he leipovat käsin, tekevät itse taikinansa ja paistavat leivät puu-uunissa. Leivät leivotaan myös päivällä, sillä niiden ei tarvitse olla lämpimiä kauppoihin viedessä. Leipomo oli osa 25 hengen kommuunia. Niillä oli tosi hauskoja ja kiinnostavia juttuja siellä, kuten se, että vessanpöntön huuhteluvedet oli kerättyä sadevettä ja ilmeisesti savi-olki-tekniikalla rakennettu talo.

Seuraava kohde oli Brodowinin luomumaitotila. Tästä jäi vähän ristiriitaiset tuntemukset. Tila oli iso, lypsettäviä oli 200, mutta lehmillä oli hyvin tilaa ja ne saivat itse päättää menevätkö sisälle vai ulos. Silti ne joutuivat oleskelemaan omassa lannassaan, vasikat otetaan emonsa luota pois aikaisin, eivätkä lehmät välttämättä näyttäneet hirmu onnellisilta. Tila oli demeteriä eli vaatimukset tilalle ovat kovemmat kuin vaikka EU:n luomusertifioidussa, joten tästä paremmaksi ei isoilla tiloilla käytännössä taideta päästä.

Edellisenä yönä syntynyt pikkuinen ja sen äiti.

Karanteenikopperossa oleva suloinen vasikka. Viikon se joutuu viettämään siellä.

Näillä taas on stressikarva, koska niiden on aika vieroittautua maidosta ja alkaa syömään rehua.
Jungfruskäristä on palattu, oli aivan älyttömän hauskaa ja raskasta työtä. Nyt on aika matkata taas, nimittäin Tampereelle läksiäisjuhliini ja viettämään äitienpäivää. Päivät kuluu nopeasti, enää kolme päivää Amerikan mantereelle lähtöön!

8 kommenttia artikkeliin ”Berliini, torstai ja perjantai

  1. Ai siis se on stressikarvaa mitä noille tulee? Tai siis, ihmettelin Intiassa miksi jotkut niistä lehmistä on ihan sileäkarvaisia ja jotkut tommosia karvakasoja, niin oliskohan sekin sitten johtunut siitä että ne yritti opetella syömään rehua (= roskia..) maidon sijaan!

    Tykkää

  2. Hei, kiitos kaikille teille haasteista! Koitan mahdollisesti vastata niihin joskus kun bloggausmahdollisuudet on vahan paremmat 🙂 Olen nyt kesan reissussa Costa Ricassa ja muualla, mutta palaan asiaan elokuussa kun palaan kotiin! Kaunista kesaa!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s